Home » Śląsk Wrocław – Lech Poznań: hvem vant? Resultat (20.08.2023)

Śląsk Wrocław – Lech Poznań: hvem vant? Resultat (20.08.2023)

Śląsk Wroclaw – Lech Poznań. Spanjolens to mål var nok til å beseire Lech Poznań.

Etter et kompromitterende tap for Spartak Trnava I kvalifiseringen til Europa Conference League kom Lech til Wroclaw for i det minste delvis å rehabilitere seg selv. Det så ut til at kampen mot Jacek Magieras lag ville være den perfekte muligheten til å rydde opp i rotet etter det nederlaget. Śląsk hadde bare ett poeng frem til søndag.

Det var imidlertid allerede i første omgang tydelig at oppgavesettet ikke vil være lett for «Kolejorz» fordi vertene var passende motiverte. Til tross for at Lech vant, burde Wroclaw-spillerne tatt ledelsen etter 22 minutter da Nahuel bommet på en kjempesjanse. Spanjolen var i en god posisjon til å spille ballen til den bedre plasserte Olsen. Han bestemte seg for å avslutte handlingen selv, noe som resulterte i at ingen mål ble scoret.

Dette bremset ikke Silesia, som uansett gikk inn i garderoben med ett måls overtak. Målet før pause ble satt inn av Erik Exposito etter et perfekt innlegg fra Patryk Janasik.

Innbyggerne i Poznań hadde ikke råd til å gi bort dette møtet gratis. Derfor dominerte de uansett og vant i det 51. minutt da Kristoffer Velde omsatte fra straffemerket. Nordmannens mål bør være en god start på andre omgang, der Lech bør score flere mål og avslutte kampen med tre poeng. Dette skjedde imidlertid ikke.

Erik Exposito strålte igjen med nok en heading fra et innlegg. Denne gangen la Dennis Jastrzembski inn fra hjørnespark, spanjolen var stor i feltet og beseiret Bartosz Mrozek for andre gang.

«Kolejorz» prøvde å føre til uavgjort for enhver pris helt til kampen var slutt. Det ble ikke mye av det, for Schlesien forsvarte seg med hell. Han slapp ikke gjestene inn i straffefeltet. Enda viktigere, Lech håpet på en kontring, og Wroclaw-spillerne utnyttet det helt på slutten av møtet. Exposito på sin side gjorde mest arbeid, samlet ballen på motstanderens banehalvdel og ga den perfekt til innbytter Patryk Szwedzik, som scoret lagets tredje mål i kampen.

Śląsk Wroclaw – Lech Poznań 3:1 (1:0)

1:0 – Exposito, 37 min. (leder, assistert av Janasik), 1:1 – Velde, 51 minutter (straffe), 2:1 – Exposito, 73 min. (heading, assist av Jastrzembski) 3:1 – Szwedzik, 90+3 min (støttet av Exposito).

SLESIA: Leszczyński – Konczkowski, Petkow, Bejger, Janasik (Macenko 89) – Pokorny (Paluszek 46) – Nahuel (Rzuchowski 62), Schwarz, Olsen (Jastrzembski 62), Żukowski (Szwedzik 87) – Exposito. Trener Jack MAGIERA.

LECH: Mrozek – Czerwiński, Blażic (46 Dagerstal), Milić, Andersson – Kwekweskiri (76 Karlstroem), Sousa – Ba Loua (63 Hotić), Marchwiński, Velde (77 Sobiech) – Szymczak (63 Ishak). Trener John Van Den Brom.

Han dømte Szymon Marciniak (Plock) Seere: 20045. Gule kort: Pokorny (14. foul), Konczkowski (46. foul), Żukowski (49. foul) – Czerwiński (11. foul), Szymczak (16. foul), Dagerstal (75. foul), Karlstroem (90+7. foul) .