Home » Spill for barn hjemme: en rekke ideer for familier om hva de kan leke med de minste

Spill for barn hjemme: en rekke ideer for familier om hva de kan leke med de minste

by Thure Lindhardt

Jovita Starkutė og Indrė Neimantė, lærere ved Family Lab Academy og forfatter av boken How to Raise Independent, Creative Children?

For at hele familien skal kunne delta på felles aktiviteter og også inkludere de minste, mener hun det er viktig at de er enkle, raske og alderstilpassede.

Hvorfor trenger du spill hjemme?

Raske og enkle spill involverer hele familien, forener alle medlemmer, også de minste, og skap den mest magiske tiden med foreldre i barnas øyne. Alle spill krever foreldreskap, så bruk alle de teknologiske verktøyene og de kreative verktøyene i og rundt deg. Se etter dem og lag aktiviteter sammen med barna. Dette skaper en høy kvalitet og meningsfull tid med barn fordi all oppmerksomhet og tid er gitt. Og det er den største gaven foreldre kan gi barna sine.

Hva er fordelene med hjemmekamper?

Spill er et barns liv og måte å bli utdannet på, så det er veldig viktig å forstå fordelene med alt dette for deres utvikling og følelser. Under lekene lærer barna nye ting, blir kjent med verden rundt seg, utvikler språk, fantasi, intellektuelle ferdigheter med alle sansene. Fra utsiden kan spill bare virke som morsomme aktiviteter for et barn, men bak alt dette er det en uvurderlig opplevelse som vil påvirke resten av livet.

TOP 5 SPILL HJEMME:

1. «hinderløype»© Foto fra personlig arkiv

Dette er en av de morsomste tingene å gjøre hjemme for barn. I døråpningen, mellom bord og stoler, fra ett møbel til et annet, kan man se hinderpartier. Bruk kreasjonene og verktøyene du fant hjemme: skjerf, sjal, tepper, snorer osv. Lag hinderløyper med barn. Du kan enkelt gjøre denne oppgaven både hjemme og utendørs. Disse aktivitetene fremmer fysisk utvikling.

Hindringsseksjoner kan også bli til et telt, et hus eller andre ting som barna vil ha mens de leker. Ikke bare vil disse aktivitetene oppmuntre alle familiemedlemmer til å bevege seg, miste, krype eller krype, men de skaper også en tid for delte positive følelser.

2. «Familieverksteder»


Spill for barn hjemme: en rekke ideer for familier om hva de kan leke med de minste

© Foto fra personlig arkiv

Du kan bruke gjenstander som er funnet hjemme for å utvikle språkutvikling hjemme – fra dem kan du enkelt og raskt lage ulike kart med tegninger av frukt, grønnsaker eller miljøgjenstander. Klipp ut bunnen av kortene fra pappen, skriv bokstavene og ordene på dem med en filtpenn eller tusj. Hvis du ikke vil tegne, kan du klippe ut bilder som bilder av frukt og grønnsaker fra ulike magasiner og salgsfremmende publikasjoner.

For å gjøre det mer interessant kan du gjemme disse kortene i forskjellige korn og se etter dem der og gi det du ser et navn når du finner dem. Med slike aktiviteter utvikler du ikke bare språkferdighetene hans, men også finmotorikken, hukommelsen og visuelle persepsjonen.

3. «Ku-kū!»


Spill for barn hjemme: en rekke ideer for familier om hva de kan leke med de minste

© Foto fra personlig arkiv

Barnets sosiale emosjonelle utvikling utvikles gjennom vanlige daglige ritualer og dannelsen av en følelse av tilknytning og trygghet. Hjemme, ta tak i et skjerf, et stykke lettvektsmateriale og slå på den myke favorittmusikken din. Ta på deg skjerfet, klem det i håndflaten og sleng det i luften, gjem og lek lekene, la barnet klemme materialet og eksperimentere med det på alle måter. Tross alt gjør dere det sammen ved å etterligne hverandre. Slike enkle spill vil hjelpe barnet ditt til å føle seg følelsesmessig trygg og lykkelig.

4. «landlig husmannsplass»


Spill for barn hjemme: en rekke ideer for familier om hva de kan leke med de minste

© Foto fra personlig arkiv

Denne aktiviteten og spillet fremmer barnets kognitive utvikling. Du vil ikke føle det når hele familien samles rundt det. Diskuter først hvordan landsbyen din vil se ut, finn deretter de nødvendige materialene og verktøyene, og til slutt gjør en kreativ innsats. Bygg med all din kreativitet og utvikle barnets kognitive og språklige ferdigheter.

Diskuterer dere sammen hva dere vil lage bygda av, hva bygda skal være? senger? Dyr? Du trenger alle grønnsakene du kan finne hjemme, kjæledyrsfigurer, byggeklosser, naturgjenstander som du kan finne ute og ta med deg. Gjenta denne aktiviteten hver kveld ved å plante, gjerde, mate og leke sammen.

5. Skattejakt


Spill for barn hjemme: en rekke ideer for familier om hva de kan leke med de minste

© Foto fra personlig arkiv

Det er en flott aktivitet og et spill for å bygge en familieforbindelse. Fagfeltet er et av de viktigste og mest nyttige utdanningsmiljøene, så det er veldig viktig at du bruker tid i det jevnlig. Ta bøtter og gå på jakt i skogen eller parken. Samle en rekke naturlige varer for å lage og leke hjemmefra. Daglig tilstedeværelse i frisk luft, målrettede aktiviteter, naturbilder, lyder og lukter fremmer barns utvikling og kognitive prosesser og styrker dermed sammenhengen mellom familien sammen.

Du kan finne enda flere aktiviteter for barn og familier i boken til Jovita Stargutė og Indrė Neimantė «Hvordan oppdrar du selvstendige, kreative barn?»

You may also like

Leave a Comment