Home » Støv: Litauen forbereder seg på å donere flere vaksiner og engasjere seg med Norge

Støv: Litauen forbereder seg på å donere flere vaksiner og engasjere seg med Norge

by Thure Lindhardt

«Alle statlige donasjonsprogrammer som vi har planlagt for Ukraina, Moldova, Sakartu, Armenia, Taiwan – praktisk talt hele prosessen er fullført, det er bare én forsendelse igjen til Ukraina, papirene er behandlet og i prinsippet er det oss. «Utenriksdepartementet jobber med andre mulige aspekter ved donasjoner til andre land relatert til vaksiner fra både AstraZeneca- og Pfizer-produsenter,» sa Dulkys på et regjeringsmøte onsdag.

Litauen donerte 200 tusen. Koronavirusvaksinedoser til land i det østlige partnerskapet. 100 tusen doser av vaksinen er planlagt for Ukraina, 11.000. – Moldova, 15 tusen. – Sakartvelui. Ytterligere 20.000. AstraZenecas dosering er planlagt for Taiwan.

Foreløpig kunne bare AstraZeneca-vaksinen doneres på grunn av kontraktenes spesifikasjoner, men ifølge ministeren vil det bli oppnådd en avtale med Pfizer som vil tillate at vaksinen fra denne produsenten kan doneres til Ukraina.

«Den største fremgangen er for øyeblikket med Ukraina fordi, i motsetning til AstraZeneca, gjennomgår Pfizer disse avtalene med hvert land. «Vi er nærmest Ukraina og vi vet hva de vil,» sa ministeren.

Ifølge ham beregnes det for tiden hvilken reserve vaksinen staten må beholde.

«Nå teller vi bare hvor mange i år fordi vi ønsker å se på Pfizer på en slik måte at vi på den ene siden ser at vi går mot en tredje som øker dosen for visse grupper – vi vil det er nok, for det er det Pfizer trenger «Vi ønsker nok for Ukraina og vi ønsker også å se om det er noen muligheter i år for å ha en ny utveksling med Norge via Janssen,» sa A. Dulkys.

Litauen har allerede byttet ut 100.000 med Norge. Pfizer-vaksine dosert i tilsvarende mengde av Janssen-vaksinen. Disse vaksinene må returneres senere.

Janssen enkeltdosevaksinen er populær blant den litauiske befolkningen, mens det er større behov for Pfizer i Norge.

Ifølge Statistisk Kontor har Litauen mottatt mer enn 4,151 millioner totalt. Vaksinasjonsdoser, inkludert mer enn 2,914 millioner doser.

Omtrent 1.237 millioner er foreløpig ubrukt. Vaksinedoser.

Det er ikke tillatt å publisere, sitere eller på annen måte gjengi informasjon fra nyhetsbyrået BNS i massemedier og på Internett uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

You may also like

Leave a Comment