Home » Teemu Selanne ønsker å overta Helsinki hockeyhall fra de russiske oligarkene

Teemu Selanne ønsker å overta Helsinki hockeyhall fra de russiske oligarkene

by Erlend Loe

Selanne har samlet en gruppe finske investorer og planlegger å kjøpe tilbake Hartwall Arena, bygget for verdensmesterskapet i 1997, så snart som mulig. Det første arrangementet på dette stedet var Beach Boys-konserten.

«For øyeblikket er det ikke mulig fordi EU og USA forbyr å gjøre forretninger med sanksjonerte personer, men vi jobber med å løse problemet. Hvis situasjonen endrer seg, er vi klare til å reagere umiddelbart,» sa hockeyspilleren daglig » Huvfudstadbladid «.

SE OGSÅ: NHL League: Tap for Toronto og skade for Ovechkin

«Tid for å åpne øynene og avslutte disse kampene med Russland en gang for alle,» la han til.

Hallen brukes av Jokerit-laget, som på grunn av den russiske invasjonen av Ukraina trakk seg fra KHL-ligaen, der de spilte fra 2014/2015-sesongen, og vil spille i den finske ligaen fra kommende sesong.

Anlegget skulle være en av de to ishockeyarenaene i verden som skulle finne sted i Helsinki og Tammerfors fra 13. til 29. mai. Det var tidligere vertskap for verdensmesterskapet i 1997, 2003, 2012 og 2013. I februar trakk hovedsponsoren Hartwall Brewery seg og anlegget heter nå Helsinki Arena.

Det finske ishockeyforbundet har bestemt at denne hallen med en kapasitet på 13.500 tilskuere ikke skal spilles på VM-kampene på grunn av sine russiske eiere og vil bli overført til det andre anlegget i den finske hovedstaden – Helsingin Jaeaehalli med 8.200 seter fans.

Canada, Tyskland, Sveits, Slovakia, Danmark, Italia og Kasakhstan skal spille gruppespill i denne hallen.

Den andre gruppen Finland, Sverige, USA, Tsjekkia, Latvia, Norge og Storbritannia spiller gruppekampene sine i Tammerfors på Nokia Arena, som åpnet i desember og har en kapasitet på 13 500 fans. Der finner også sluttfasen sted.

Selanne er fra Helsinki og startet sin karriere i Jokerit. I NHL spilte han for San Jose Sharks, Colorado Avalanche, Winnipegs Jets og Annaheim Ducks.

I dag har den 51 år gamle finnen spilt 1.341 kamper i NHL, scoret 663 mål og gitt 743 målgivende pasninger. Han dukket opp på seks olympiske leker med representasjon av Finland og vant fire medaljer – sølv og tre bronse og to verdensmesterskap – sølv og bronse. Han har vunnet prisen for beste finske ishockeyspiller syv ganger.

KN, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment