Home » The Witcher på Netflix: The Secrets of Season 2. Teamet svarer oss

The Witcher på Netflix: The Secrets of Season 2. Teamet svarer oss

by Thure Lindhardt

The Witcher, fenomenserien, kommer tilbake til Netflix for et par juledager. Her er andre sesongs hemmeligheter og anekdoter samlet av skuespillere og produsent under intervjuer med redaksjonen på JV.

sammendrag

  • En etterlengtet oppfølger
  • Et unikt univers i konstant utvikling
  • Nivellen: den forbannede vennen
  • Vesemir: farsfiguren
  • Skjebnen til den hvite ulven

En etterlengtet oppfølger

Sesong 1 vant Netflix-abonnenter til tross for noen mindre enn entusiastiske anmeldelser. Ikke mindre enn 76 millioner seere oppdaget serien den første måneden den ble distribuert. Denne kritiske og mainstream-suksessen overrasket alle, til og med produsenten Lauren Schmidt Hissrich.

Selvfølgelig, når du jobber med et prosjekt av denne størrelsesorden, og spesielt et prosjekt som har en så stor, lidenskapelig og mangfoldig fanskare som det er, håper man at folk vil like showet, at de finner det der, at de vil oppdage nye fasetter av The Discover the Witcher. Du bør også være villig til å jobbe med noe som ingen faktisk vil se. (…) Folk likte det veldig godt, og det ga oss energien og drivkraften vi trengte for å starte sesong 2 og starte på nytt. – Lauren Schmidt Hissrich (produsent)

Vi må innrømme at et slikt tilpasningsprosjekt tar risikoen med å fremmedgjøre noen av fansen, som kan være litt kresne, og tråkke på rekorden raskt. Mellom de som sverger til romaner, videospill eller til og med universet utviklet av Netflix … kan det store gapet fort bli undergang. Og programmets produsent er klar over det.

Jeg lærte at det er umulig å forene dem alle. Det er interessant fordi jeg stadig går tilbake til forfatterens rom. (…) Fans over hele verden, som du sier, av videospill, av bøker, av showet … alle har forskjellige ideer om showet og hva det skal være for dem. Jeg prøver å sørge for at vi holder oss i tonen i bøkene, i bøkenes ånd. Det er det eneste Andrzej Sapkowski ba meg gjøre da jeg begynte å tilpasse dem. (…) – Lauren Schmidt Hissrich (produsent)


Et unikt univers i konstant utvikling

I spillet med enkle sammenligninger ville det være nærliggende å se etter likheter mellom ett univers av heroisk fantasi og et annet. Ringenes Herre, Game of Thrones og The Witcher har uunngåelig noe til felles, men Andrzej Sapkowskis saga har en tone som bare tilhører henne.

Jeg synes The Witcher skiller seg ut for sitt humoristiske aspekt. Han tar ikke seg selv på alvor. Han kan være veldig morsom. Det kan være ganske ironisk. Det er ikke noe man ofte finner i fantasien. – Lauren Schmidt Hissrich (produsent)

Fantasy er, i likhet med science fiction, av natur et speil av virkeligheten, en måte å nærme seg problemene i våre samtidssamfunn gjennom prisme til det fantastiske, naturskifte, det episke. The Witcher gjør det samme, men med sin egen tilnærming … sentrert om skjebnen til en håndfull karakterer, hvor de store verkene i sjangeren veldig ofte er kor.

Selve naturen til fantasi er å være en linse som speiler den virkelige verden. På grunn av dette omhandler fantasy problemer i den virkelige verden og ofte problemer med liv og død. Hun begynner å bli veldig seriøs. Vi ønsker å tenke på de samme temaene i The Witcher, men vi fokuserer virkelig på karakterene og hvordan de oppfører seg med hverandre. – Lauren Schmidt Hissrich (produsent)

Litteratursagaens univers er rikt, og det samme er Netflix-serien, som må utvikle seg fra sesong til sesong. I desember 2019 hadde vi forlatt Geralt de Riv, Ciri, Yennefer, etc. etter slaget ved Sodden Hill. Vi finner de samme karakterene som har endret seg enormt for noen. Og hvem er bedre enn prinsessen av Cintra til å symbolisere forandringens vind?

Tydeligvis mister hun hele familien i sesong 1. Hun ser alt. Det er traumatisk. Med denne bagasjen går hun inn i sesong 2. Hun oppdager også at hun har krefter og potensial til å drepe mennesker. På grunn av dette er forholdet hennes til Geralt (de Riv) veldig sterkt. Det er litt murt opp. Så hun går inn i sesong 2 og forholdet deres er tydeligvis i utvikling. Hans forhold til styrken hans endres også i løpet av sesongen. – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

The Witcher på Netflix: The Secrets of Season 2.  Teamet svarer oss

Nivellen: den forbannede vennen

Witcher-universet måtte berike seg selv ved å ty til romaner. Dette gjør blant annet at Geralt von Rivas sekulære fortid kan konkretiseres. Så Nivellens skikkelse forankrer trollmannens liv i virkeligheten, for å si det sånn.

Han er en gammel venn av Geralt (de Riv). De har kjent hverandre i 13 eller 15 år og Geralt betyr mye for Nivellen. Du har denne fortiden, dette vennskapet. (…) Men når Geralt og Ciri ankommer villaen hans, har han forvandlet seg til et vesen som er halvt villsvin, halvt bjørn, halvt menneske. Han har sine magiske evner, men det er en forbannelse. Så han blir i denne villaen. Han kan ikke gå Han er forlatt av menneskeheten fordi alle er redde for ham. Han forklarer ikke hvorfor han er forbannet. Det er en hemmelighet. Han er en mørk, morsom, karismatisk, mystisk og sjarmerende fyr. – Kristofer Hivju (skuespiller – Nivellen)

For én episode gir Nivellen, spilt av Kristofer Hivju – Tormund fra Free People in Game of Thrones – den hvite ulven og hans protesjé en forandring. For å gjøre karakteren håndgripelig og for å utnytte den norske skuespillerens prestasjon, foretrakk Netflix praktiske effekter.

For første gang som skuespiller følte jeg meg som en dukkefører hvis dukke jeg var. Karakteren er ekte. Dette er proteser i stedet for datagenererte bilder. Jeg hadde på meg dette enorme kostymet, og da jeg tok det på, var jeg karakteren. Jeg måtte leve karakteren som karakteren spiser. (…) Det er helt annerledes, men jeg er vant til å spille i store kostymer. – Kristofer Hivju (skuespiller – Nivellen)

The Witcher på Netflix: The Secrets of Season 2.  Teamet svarer oss

Vesemir: farsfiguren

Selv om det betyr å gå tilbake i tid til Geralt de Riv, kan du like gjerne gå tilbake til karakterens opprinnelse. Det er i dette området hans mentor Vesemir er funnet. Knapt nevnt i de første romanene, denne hekseren hadde rett til animasjonsfilmen sin i august 2021, bare for å fremheve møtet hans med en viss hvit ulv. Kim Bodnia, skuespilleren som spiller Vesemir i sesong 2, gjør oss æren av å lage en skarp presentasjon.

Han er skaperen av Geralt (de Riv). Han er skaperen av den levende trollmannen og vi er få. Han er den eldste nålevende trollmannen. Han lever med naturen. Du er i fred med ham. Han prøver å hjelpe deg og vil være der for deg. – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

(ler) – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Hva ? Jeg prøvde å holde det enkelt. – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

Nei. Vanligvis holder han en monolog. – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Det er så vanskelig å holde det enkelt på et så dypt spørsmål. – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

The Witcher på Netflix: The Secrets of Season 2.  Teamet svarer oss

Skjebnen til den hvite ulven

Uansett hva han gjør, blir den berømte hekseren kausalitetens leketøy. Sesong 2 begynner med at Geralt fra Rivia tar Ciri med til Kaer Morhen, heksefestningen, for å beskytte og trene henne. Der møter hun Vesemir, en farsfigur av Geralt som gjenspeiler forholdet hun deler med den samme Geralt. Og tilstedeværelsen til den unge jenta vil få mange konsekvenser for denne karaktertrioen. Når vi våger å spørre skuespillerne hvem som står Geralt nærmest, går diskusjonen over i et vennskapelig oppgjør.

Lytte. Nei beklager. Bestemmelse! – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Å du tror på skjebnen – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

Nei, men The Witcher … hva med deg? – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Vesemir tror på det. Jeg tror også på det. – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

Jeg vet ikke om Ciri har noe med skjebnen å gjøre. Uansett er de bundet av skjebnen. Jeg er enig. Teknisk sett har dere kjent hverandre mye lenger, men jeg vet ikke. Det er dette andre elementet som fungerer i dens favør. – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Du burde ha denne følelsen. Hvorfor har du ikke denne følelsen – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

Jeg liker måten vi krangler om hvem som er nærmest. Jeg er neste! – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Du har rett. – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

Det er et helt annet forhold. – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Dere har noe til felles som dere deler med store energier, og dere vet ikke hva det er. Kanskje du har noe jeg ikke vet om. – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

Men du er faren hans. – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Kanskje Ciri har noe Vesemir ikke vet om. I så fall har du rett. Ok – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

Du er far og sønn. – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Kanskje du reiser fra en annen dimensjon. Kanskje du er far eller mor til alle forfattere. – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

Hva ? Jeg er ikke. Jeg er ikke moren. – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Kanskje du er skaperen av alt. – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

På hvilket tidspunkt Hvis jeg var din mor – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

Jeg vil veldig gjerne. – Kim Bodnia (skuespiller – Vesemir)

OK. Kim (Bodnia) er en del til venstre. – Freya Allan (skuespillerinne – Ciri)

The Witcher på Netflix: The Secrets of Season 2.  Teamet svarer oss

Geralt de Riv, Ciri, Yennefer og resten av rollebesetningen fortsetter sitt episke epos på Netflix 17. desember 2021.


Lær mer om The Witcher Universe

You may also like

Leave a Comment