Home » U16-laget skyter så hardt de kan. Denne generasjonen må ikke kastes bort

U16-laget skyter så hardt de kan. Denne generasjonen må ikke kastes bort

by Erlend Loe

Konkurrenter til de hvit-røde lagene i Szczecin og Police var representasjonene fra Luxembourg, Sør-Afrika og Nord-Irland. Trener Rafał Lasockis spillere vant alle tre kampene, tapte ikke et eneste mål og scoret opptil ti mål. På det siste møtet var det sportsdirektør i PZPN Marcin Dorna. – Kampen mot Nord-Irland var veldig aggressiv, men det polske laget presenterte seg veldig bra. Som vanlig er jeg ikke vant til å trekke frem noen – sier Dorna.

Andre som var til stede på tre kamper påpeker at Polens fordel var veldig stor hver gang. Og la oss ta med i betraktningen at laget som ble brukt ikke var det sterkeste. Veldig viktige spillere kom, som Adrian Przyborek, som debuterte i Pogoń-farger i Ekstraklasa (treningsleiren holdes i Szczecin, så Jens Gustafsson, trener for Porters-laget, skapte ingen problemer), eller Mateusz Pruchniewski , som med trent av førstelaget fra Lech Poznan. Noen få ble imidlertid hos klubbene fordi de er kjent for å være ryggraden i laget og vil definitivt være på listen når spillet kommer til de høyeste innsatsene. Den handler blant annet om Jakub Adkonis fra Legia.

Igor Brzyski fra Lech Poznań gikk over til et høyere år for EM-kvalifiseringen, som endte med det etterlengtede opprykket, og er kaptein for U16-laget. Det var også et par spillere som skulle kalles opp, men skader utelukket dem. om legionæren Stanisław Gieroba. Så det var en mulighet til å sjekke ut iøynefallende spillere som Matias Pruszko, som til daglig spiller for Belgiske Royal Charleroi. Familien hans kommer fra Białystok, han ble født i Brussel i 2008. Han begynte på et privat akademi i Brussel, men etter kort tid overførte foreldrene ham til Anderlecht-akademiet. Som åtteåring spilte han for Standard Liège, i U11-kategorien flyttet han til en annen klubb, og i noen år har han spilt og trent i Charleroi på U18-laget (!). Og så kan du sitere andre historier fra spillere som er ringt opp fra utlandet.

Spillere fra landet vårt har også interessante biografier. Generelt er dette en av de mest talentfulle generasjonene i polsk fotball, og mange trenere som driver med ungdomsfotball understreker dette. Det er ingen annen måte å fornekte virkeligheten på. Men da vi skrev på disse sidene for noen måneder siden at dette er et selvspillende lag, ble selektoren fornærmet. Det skjedde også med assistenten Marcin Łazowski at han ga et intervju uten hans samtykke, der det bare var høflige meninger om laget. Heldigvis er alle underdrivelser glemt.

Men sannheten er at trener Lasocki er veldig heldig fordi han har gode spillere til rådighet som vanligvis spiller i klubbenes seniorår. Han tok med seg opptil 50 spillere til treningsleiren i Siedlce som gikk foran turneringen i Szczecin, og fra denne gruppen vil han velge laget for de kommende utfordringene. Tidspunktet for verifisering av hans utvalgte nærmer seg med stormskritt. Dette er første gang trener Lasockis arbeid har blitt anerkjent siden han jobbet for PZPN. Målet er å gå videre til EM i 2024, de første kvalifiseringskampene spilles til høsten. Før det skal de hvit-røde bevise seg i den ellers sterke turneringen om Mermaid Cup. I juni skal Polen møte to vennskapsmøter med nordmenn.

Lasocki startet i forbundet for fire år siden fra 2005, men pandemien brøt ut og endte med kun to vennskapskamper mot Irland (1-2 og 1-2). Ingen spilte i 2020, og i månedene som fulgte, så han til 2007-årboken for å endelig omfavne den permanent. For år siden ble velgeren m.in. KSZO Ostrowiec og Lech Poznań. På sistnevnte møtte han trener Czesław Michniewicz, de vant den polske cupen sammen, derav Lasockis bekjentskap og engasjement for den første landslagsstaben, som til slutt ikke varte på grunn av bonusskandalen. Imidlertid forble Lasocki i klassen 2007, han er en av de tre trenerne som ikke ble valgt og godkjent av den nye presidenten i det polske fotballforbundet. Dariusz Gęsior forsvarte sin posisjon for et år siden med opprykk til U17-EM med 2005-laget. Nå får Lasocki en slik oppgave.

Presidenten for Kulesza, som vi snakket med torsdag etter opprykk av ikke mindre enn tre polske ungdomslag til EM, legger ikke skjul på at opprykk til mesterskapet vil være det grunnleggende kriteriet for å evaluere utvelgeres arbeid. – Jeg trives med opprykk, de gir svar på hvor vi er, hvordan utvelgelsen gjøres, hvordan treneren jobber, men jeg forventer noe mer. Jeg håper at mange av disse representantene når seniorfotballen på representativt nivå – forteller forbundspresidenten.

U16-sjefen skal ikke ha problemer med å fullføre målet. Til tross for at den bare er en sport, har den en gruppe så sterk at mange fremtidige representanter for Polen i seniorkategorien vil vokse fra den.

Polen – Luxembourg 2-0 (1-0).
Mål:
Jasiak (15.), Szulc (65.).

Polen – Sør-Afrika 5:0 (1:0).
Mål: Jakóbczyk 2 (13., 56.), Jasiak 2 (72., 80.), B. Mazurek (89.).

Polen – Nord-Irland 3-0 (1-0).
Mål: Pruszko (4.), Jasiak (72.), Dziewiatowski (90., straffespark).

Liste over spillere som deltok i tre kamper: Adam Borkowski (Polonia Warszawa), Natan Cichy (Bologna), Mateusz Dziewiatowski (Zagłębie Lubin), Michael Izunwanne (Østerrike Wien), Kamil Jakóbczyk (Lech Poznań), Hubert Jasiak (Górnik Zabrze), Mateusz Jeleń (Górnik Zabremze), (Kobber Legnica), Bartosz Kriegler (Górnik Zabrze), Maciej Kuczyński (Jagiellonia Białystok), Jan Leszczyński (Legia Warszawa), Patryk Mazur (Stal Rzeszów), Bartosz Mazurek (Jagiellonia Bialystok), (Molendko Zabrowski), (Molendko Mazurek) Radomiak Radom), Cyprian Popielec (Zagłębie Lubin), Kacper Potulski (Legia Warszawa), Mateusz Pruchniewski (Lech Poznań), Matias Pruszko (Royal Charleroi), Adrian Przyborek (Pogoń Szczecin), Michał Synosz Rze​s​ ), Kacper Szulc (Zagłębie Lubin), Szymon Waligóra (Hutnik Kraków).

You may also like

Leave a Comment