Home » «Upassende klær»: Norsk damelag bytter bikinishorts – straffes

«Upassende klær»: Norsk damelag bytter bikinishorts – straffes

by Thure Lindhardt

Boten ble ilagt det norske laget av det europeiske håndballforbundet (EHF), som stemplet shortsen skandinavene valgte som «upassende» klær.

Det er bemerkelsesverdig at nordmannen kun brukte shorts under en mesterskapskamp da han kjempet om bronsemedaljen med spanjolene.

Norges Håndballforbund selv (NHF) meldte umiddelbart at de ville betale pengene dersom håndballspillerne ble straffet.

Den offisielle EHF-rapporten sier at en «150 euro bot på 1500 euro» ble ilagt hver spiller.

EHF hevder at det norske spillet med å bruke shorts «ikke samsvarer med de offisielt etablerte reglene for strandhåndklær satt av Det internasjonale håndballforbundet (IHF)».

Både IHF og EHF, heter det, «er opptatt av å promotere denne attraktive sporten, og påkledningen til deltakerne er en av aspektene som vekker enda mer interesse blant publikum og deltakere».

Kare Geir Lio, formann i Norges forbund, bekreftet på sin side at boten ville bli betalt, og la til: «Valget av klær i et visst standardisert system bør være fritt. Det viktigste er at idrettsutøvere og idrettsutøvere kan føle seg komfortable med klærne sine. Vi er veldig stolte av jentene våre som hevet stemmen under EM og fortalte oss hvor grensene går og at de er veldig pene.»

«Vi vil støtte veskene våre og kjempe sammen for å endre kleskoden slik at utøverne kan føle seg fri,» lovet KG Lio.

Det skal bemerkes at Norges Forbund allerede før mesterskapet søkte EHF og turneringsarrangørene om å be damelaget om å bruke shorts, men fikk svar på at manglende overholdelse av reglene ville medføre økonomisk ansvar.

Til slutt innrømmet EHF-talsmann Andrew Barringer: «Hvis dette er et problem for våre medlemsforeninger, må vi ta det i betraktning, men faktum er at internasjonale endringer i reglene kun kan gjøres på internasjonalt forbundsnivå».Strandveske for kvinner

© Imago / Scanpix

Bruk av bikini på strandidrettskonkurranser (volleyball, håndball osv.) i innendørskretser har vært diskutert i årevis, da noen spillere finner denne typen klær upraktisk og noen som nedverdigende.

«Vi la merke til det da jeg machist og i den konservative verden av internasjonal idrett, sa norsk kultur- og idrettsminister Abid Raja nylig.

Eirik Sordahl, president i landets volleyballforbund, var også kritisk og sa: «I 2021 bør ikke dette være noe problem i det hele tatt, og utøverne bør få frihet».

De internasjonale strandhåndballreglene fastsetter at den øvre delen av klærne til lagspillere som deltar i kvinnekonkurranser – en bh – skal ha dyp utringning og trusene på sidene ikke må være bredere enn 10 centimeter.

Shortsen til herrekonkurrentene må ikke være «for brede» og ende 10 centimeter over kneet. Menn bruker ermeløse skjorter når de spiller.

I motsetning til sandvolleyball er ikke strandhåndball en olympisk sport.

Spanjolene vant EM-spillet om bronsemedaljen i Norge, vinnerne av turneringen ble de tyske håndballspillerne som beseiret danskene i finalen. Danskene vant herreturneringen.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment