Home » US Open: Carlos Alcaraz vant turneringen. 19-åringen blir leder av ATP-rankingen

US Open: Carlos Alcaraz vant turneringen. 19-åringen blir leder av ATP-rankingen

by Erlend Loe

– Dette er tingene jeg har drømt om siden jeg tok tak i flaggermusen. Jeg og mine ansatte har lagt ned mye arbeid i det. Det er vanskelig for meg å snakke nå, jeg har mange følelser, sa Alcaraz før han mottok trofeet.

Nøkkeløyeblikket i møtet fant sted i tredje sett. Med en score på 5:6 og hans service, reddet Alcaraz to sett. Han førte til en tie break hvor han var mye bedre.

I fjerde sett klarte spanjolen å knekke Ruud i sjette parti. Noen minutter senere brukte han det andre matchpunktet og nøt triumfen etter tre timer og 20 minutter.

Alcaraz serverte flott – han sendte 14 ess og Ruud sendte fire. Spanjolen noterte 55 fullførere og 41 utvungne feil, mens nordmannen noterte henholdsvis 37 og 29.

SE OGSÅ: Iga Świątek strålte under fotoseansen

Det var den tredje kampen i historien til disse tennisspillerne og den tredje seier for Alcaraz. I år var han fortsatt på topp i finalen i Miami og sist i kvartfinalen i Marbella.

På US Open ble spanjolen seedet på tredjeplass med nordmannen som spilte fem.

Dette er 23 år gamle Ruuds andre tap i Grand Slam-finalen denne sesongen. I juni tapte han mot spanjolen Rafael Nadal i kampen om tittelen Paris French Open. Nordmannen er nummer to på mandagens ATP-liste.

– Det er kult at begge finalistene nå er på toppen av ledertavlen. Jeg er selvfølgelig skuffet over at jeg ikke vant, men å være nummer to høres heller ikke dårlig ut. «Jeg vil fortsette å jobbe hardt for å bli leder og vinne Grand Slam-turneringen,» sa Ruud.

Dagen før vant Iga Świątek i den individuelle konkurransen, og beseiret Tunisia Ons Jabeur 6:2, 7:6 (7:5).

Begge individuelle vinnere mottok $2,6 millioner hver.

Alcaraz vil bli den 28. tennisspilleren som topper rangeringen og bare sjette de siste 18 årene. Siden februar 2004, sammen med serberen Novak Djokovic, er det bare sveitseren Roger Federer, spanjolen Rafael Nadal, briten Andy Murray og i år russeren Daniil Medvedev som har tatt førsteplassen.

Totalt sett har Djokovic vært på toppen for lengst i rangeringen publisert siden 1973, med 373 uker. Federer har på sin side rekorden for uavbrutt kjøring på 237 uker.

Før Alcaraz var Lleyton Hewitt den yngste lederen på rangeringen. I 2001 tok australieren ledelsen i en alder av 20 år.

Sluttresultat single menn:

Carlos Alcaraz (Spania, 3) vs. Casper Ruud (Norge, 5) 6-4, 2-6, 7-6 (7-1), 6-3.

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment