Home » Velde mot Glimt – KKSLECH.com

Velde mot Glimt – KKSLECH.com

by Erlend Loe

Februarkampen mot Bodø/Glimt om opprykk til 1/8-finalen i Conference League 2022/2023 blir en sjanse for Kristoffer Velde. Vel, nordmannen har aldri slått Lynet, selv om han klarte å score et mål som gjorde at de fikk uavgjort på Aspmyra Stadium.

Før han begynte i Lech Poznań, representerte Kristoffer Velde FK Haugesund, en klubb eliminert av Kolejorz i Europa Leagues andre kvalifiseringsrunde i 2017. «Kris» spilte totalt 119 kamper for FKH, og scoret 27 mål og over 20 målgivende pasninger. I den norske Eliteserien scoret han 21 mål på 101 kamper og kom senere til Bulgaria takket være en god 2021-sesong (7 mål + 11 assists på 29 kamper).

Den 24 år gamle midtbanespilleren spilte totalt 5 ganger mot Bodo/Glimt. I disse kampene hadde hans FK Haugesund en dårlig rekord på 0-3-2. I 2019-sesongen med vår-høst-systemet tapte ikke FKH mot Blitz, noterte 2 uavgjorte, og selvfølgelig spilte Velde 90 minutter borte i begge kampene. På slutten av 2019-sesongen, 3. november, scoret den nåværende Lech Poznań-vingen et kontaktmål på bortebane, deretter spilte Haugesund, som tapte 2-0 i Bodø, til slutt 2-2 uavgjort med Glimt.

null

Kristoffer Veldes to neste kamper med de gulsvarte ble mislykket. Våren 2020 beseiret Bodo/Glimt FK Haugesund 6-1 på hjemmebane og med Velde i rekken, som så scoret hele 90 minutter. FKH falt også i Bodø i starten av den norske Eliteserien 2021, da fikk vår kantspiller mulighet til å konkurrere med dette laget for fjerde gang. Kristoffer Velde spilte igjen hele kampen, men laget hans tapte 0:2. Bedre gikk det i andre omgang, da Haugesund spilte 2-2 hjemme med Bodo/Glimt (nordmennene spilte til 83. minutt).

Kristoffer Veldes rekord mot Bodø/Glimt er 3 uavgjorte (1 borte) og 2 tap. Høyrefotspilleren scoret ett mål for Blitzen på Aspmyra stadion og spilte totalt 372 minutter i kamper mot de gulsvarte. Han var fortsatt på benken i én kamp da FK Haugesund klarte å vinne på hjemmebane.

null

En-mot-en-kampen mellom Lech Poznań og kvartfinalistene i den siste utgaven av Conference League vil være en mulighet for Kristoffer Velde til å forbedre cupsuksessene og sementere navnet sitt enda mer i Kolejorz sin cuphistorie. Nordmannen er én kamp av 20 europacupkamper om man teller kamper for Lech Poznań og FK Haugesund. Scoren for det raskeste målet for Lech Poznań på internasjonalt nivå (mål i Baku i 1. minutt) har allerede scoret 8 mål i Europa, hvorav 6 representerer Kolejorz.

Kristoffer Velde har scoret like mange mål for Lech Poznań i europeiske konkurranser som Robert Lewandowski, Hernan Rengifo, Sławomir Peszko og Manuel Arboleda. “Kris” scoret 3 mål i gruppespillet i Conference League høsten, to ganger beseiret keeperen til Austria Wien i Bulgarska St. og beseiret også Villarreal på egenhånd (mål + assist).

Europeisk målscorer fra Lech Poznań (uten Intertoto Cup):

16 mål – Mikael Ishak
7 mål – Michał Skóras, Christian Gytkjaer
6 mål – Kristoffer Velde, Robert Lewandowski, Hernan Rengifo, Slawomir Peszko, Manuel Arboleda