Home » Verdens sjakkstjerner er begeistret for Superbet Rapid & Blitz Poland 2023! Warszawa-turnering med stor suksess!

Verdens sjakkstjerner er begeistret for Superbet Rapid & Blitz Poland 2023! Warszawa-turnering med stor suksess!

by Erlend Loe

La oss huske at Jan-Krzysztof Duda var i ledelsen i fire dager på den ekstremt spennende konkurransen i Warszawa, bare på den siste, avgjørende konkurransedagen tok Carlsen ham forbi. Nordmannen godtok en sjekk på 40.000 dollar. For et år siden vant Duda på Polinmuseet i Warszawa.

«Jeg var glad for å se så mange mennesker som så kampene våre,» sa den tidligere verdensmesteren, som også fant tid til å gå eller spille fotball de få dagene han tilbrakte i Polen. – Warszawa er veldig vakkert på denne tiden av året, det var en stor glede å gå rundt der, det var allerede sommer. For øyeblikket er det mange fans som er interessert i sjakk, og det kan absolutt bli veldig spennende.»

Konferansesenteret ved Polin-museet var fylt til randen av fans på hver av de fem dagene av turneringen, med utenlandske stjerner imponert over den enorme interessen Superbet Rapid & Blitz Poland 2023 genererte. Organiseringen av denne turneringen var en av de sterkeste sjakkturneringene i Polen i historien, støttet av bookmakeren Superbet.

– Jeg er glad for at så mange deltok på turneringen og så kampen vår. Dette viser at sjakk ikke bare følges via Internett – sier Wesley So, tredje spiller i Superbet Rapid & Blitz Poland 2023. – Takk til alle polske fans som kom til oss, det motiverte meg personlig, jeg prøvde å vise det beste mulig stemning foran et slikt publikum. Jeg er veldig glad for at det var så mange barn, dette er tross alt fremtiden for disiplinen vår – legger amerikaneren til, og hver dag av turneringen i Polin var det køer foran spillerommet. Totalt kan tusenvis av fans telles som deltar i konkurransen over fem turneringsdager!

Turneringen, som ble holdt i Warszawa, hadde en skikkelig stjernebesetning. I tillegg til lederne for hurtigsjakkrangeringene (Magnus Carlsen, Wesley So, Jan-Krzysztof Duda, Richard Rapport, Maxim Vachier-Lagrave), også våre stormestere Radosław Wojtaszek og Anish Giri, Levon Aronian, Bogdan-Daniel Deac og Kiryl Shevchenko spilt.

– Konkurransen var fantastisk til siste øyeblikk, hvert sekund telte, vi var ikke sikre på noe, så både spillere og fans ble holdt i spenning til slutten av turneringen – sier Adam Lamentowicz, president for Superbets polske avdeling. – Mange fans besøkte oss, turneringen var spennende, den ble spilt i god atmosfære, vi som Superbet Foundation og Superbet sportsbettingselskap er veldig fornøyde. Årets utgave og interessen til folket overgikk våre villeste forventninger. Det motiverer oss for fremtiden. Takk igjen for at du besøker her – legger han til.

Som en del av hele Grand Chess Tour-serien (med en total premiepott på 1,4 millioner amerikanske dollar, i Warszawa alene var det til og med 175 000 amerikanske dollar å vinne, vinneren vant 40 000 amerikanske dollar) ble det holdt en turnering i Bucuresti ( klassisk sjakk ). ), og så møtes sjakkspillerne fra Warszawa igjen i Zagreb og på slutten av året flytter de til Saint Louis i USA, hvor den siste, femte turneringen finner sted i månedsskiftet november og desember.

– Hvis det fortsatt er frykt for at sjakk vil tiltrekke seg mange mennesker, så har vi etter denne turneringen bevis på at sjakk ønsker å være en sport som folk ønsker å leve, snakke om og se – bemerker stormester Radosław Wojtaszek , den andre polske deltakeren i hovedstaden . – Kanskje formatet på selve turneringen, det vil si hurtig- og blitzsjakk, også hjalp, fordi denne formen byr på mye mer action enn klassisk sjakk. Det var flott opprykk for spillet vårt – legger han til.

pressemelding

You may also like

Leave a Comment