Home » Vi kjenner semifinalistene i fotball-VM! – Polsat Sports

Vi kjenner semifinalistene i fotball-VM! – Polsat Sports

by Erlend Loe

Spania slo Nederland 2-1 etter ekstraomganger og Sverige beseiret Japan med samme margin, riktignok etter 90 minutter, i de første kampene i kvartfinalen i verdensmesterskapet for kvinner i Australia og New Zealand.

Spanjolene kom til semifinale for første gang i historien. Spillets heltinne i Wellington var 19 år gamle Salma Paralluelo, som scoret vinnermålet i det 111. minutt.

SE OGSÅ: Fernando Santos sitt første offer? Nye fakta om Kamil Glik!

Før ekstraomganger var spanjolene i ledelsen fra 81. minutt etter en straffe omsatt av Mariona Caldentey. Men nederlenderne, sølvvinner ved det siste verdensmesterskapet i 2019, viste karakter og utlignet i begynnelsen av skadetid etter Stefanie van der Gragts scoring.

I semifinalen spiller spanjolene mot svenskene, som slo ut japanerne i Auckland. Trzech Korony-spillerne tok ledelsen etter mål av Amanda Ilestedt (32′) og Filippa Angeldal (51′). Honoka Hayashi scoret kontaktmålet (87.), men det var ikke tid til å utligne.

Svenskene, bronsevinnere ved forrige verdensmesterskap, eliminerte de forsvarende amerikanerne på straffer i den innledende runden.

Elimineringen av Japan – det beste fra 2011 – betyr at kvinnefotball vil få en helt ny mester. Bare lagene som ikke vant verdenscupen gjenstår i kampen om tittelen. VM, som har vært arrangert siden 1991, er også vunnet av lag fra USA – fire ganger, Tyskland – to ganger og Norge.

De resterende kvartfinalene spilles på lørdag: Australia mot Frankrike og England mot Colombia.