Home » Videospillutgiver Konami sier opp kontrakten med Griezmann

Videospillutgiver Konami sier opp kontrakten med Griezmann

by Thure Lindhardt

Konami har brutt kontrakten med Antoine Griezmann.

Den japanske videospillutgiveren Konami bestemte seg onsdag for å si opp sin ambassadørkontrakt med den franske spissen Antoine Griezmann etter å ha gitt ut Ousmane Dembélés video som håner fysikken og språket til hotellansatte i Japan i 2019 med Griezmann.

«Vi hadde annonsert at Antoine Griezmann ville være vår Yu-Gi-Oh!-ambassadør, men i lys av nylige hendelser bestemte vi oss for å si opp kontrakten,» sa selskapet i en uttalelse.

Konami, som publiserer et konsollfotballspill hvert år, Pro Evolution Soccer (PES), ba også FC Barcelona «om å avklare detaljene i denne saken og fremtidige handlinger».

«Diskriminering i alle dens former er uakseptabelt,» sa Konami.

I en video som ble sendt fredag ​​på en nesten anonym YouTube-konto (25 abonnenter), ser vi Dembélé intervjue sin Barça-lagkamerat Antoine Griezmann mens teknikere er opptatt foran en TV på et hotellrom. Han ironiserer ironisk nok hennes kroppsbygning og språket hennes under blikket til partneren hans, underholdt men stum.

«Jeg har ikke målrettet et fellesskap,» forsikret Dembélé

De to spillerne ba søndag om unnskyldning. «Jeg har alltid drevet kampanje mot enhver form for diskriminering (…) Jeg avviser bestemt påstandene som er fremsatt og jeg beklager hvis jeg kunne fornærme mine japanske venner,» sa Antoine Griezmann.

Lagkameraten hans i Barcelona og på det franske laget forsikret laget hans om at han hadde «brukt de samme uttrykkene» hvor som helst i verden. «Så jeg var ikke rettet mot et fellesskap.»

Tirsdag sa Hiroshi Mikitani, administrerende direktør for den japanske netthandelsgiganten Rakuten og FC Barcelona skjortesponsor, at han ville ha «en uttalelse» og kunngjorde på Twitter at han ville «offisielt protestere mot klubben».

I desember 2020 bestemte Antoine Griezmann seg for å avslutte samarbeidet med Kinas Huawei, med henvisning til «sterke mistanker» om deres involvering i kinesiske myndigheters overvåking av den uiguriske muslimske minoriteten, noe selskapet benekter.

Barça-spissen, som fordømte angrepet på en svart musikkprodusent av politiet i Paris på slutten av året, måtte be om unnskyldning i desember 2017 etter å ha lagt ut et bilde av ham forkledd som en svart Harlem Globetrotters-spiller på sosiale nettverk. En hyllest til ham, men en gest fordømt som et «blackface» som refererer til en rasistisk praksis som ble født i USA under segregeringstiden.

Enhver reproduksjon er forbudt

You may also like

Leave a Comment