Home » Wirtualna Polska – Alt du trenger å vite

Wirtualna Polska – Alt du trenger å vite

by Erlend Loe

Den legendariske finnen var den ubestridte verdenscuplederen i 2004/2005-sesongen. Han vant tolv konkurranser, og brøt Adam Małysz sin rekord. En polak sto i veien for Janne Ahonen i hans mesterskapsår. Det frarøvet ham triumfen i Harrachov.

Janne Ahonen var uovertruffen i sesongen 2004/2005. Hopperen vant tolv individuelle tester, det beste resultatet i verdenscuppen på den tiden. «Maska» ledet flokken og gikk jevnt og trutt fra seier til seier.

Tommy Nikunens protesjé oppnådde seier i Four Hills-turneringen ved årsskiftet. Noen uker senere vant han verdensmesterskapet i den store bakken i Oberstdorf. Sesongen ble avsluttet med en flytur i Planica som landet ufattelig langt – på 240 meter.

Dominans av «masken»

Ahonen kom tilbake fra preseason som forsvarende mester i vinteren nevnt. Et år tidligere hadde han kjempet en bitter kamp om krystallkulen med nordmannen Roar Ljokelsoey.

I Oberstdorf gikk alt etter Finas ønsker. Han vant med stor margin over den andre Ljokelsoey og den tredje Małysz. I nyttårskonkurransen var den fåmælte, men utrolig talentfulle Springer igjen på jakt etter sitt eget slag. I to serier viste han seg å være best og hoppet lengst.

You may also like

Leave a Comment