Home » Zagłębie Lubin starter kampen i Champions League. Vi trenger ikke, men vi har veldig lyst

Zagłębie Lubin starter kampen i Champions League. Vi trenger ikke, men vi har veldig lyst

by Erlend Loe

Lørdagens kamp mot RK Krim Mercator Ljubljana får en historisk dimensjon, for for første gang skal laget fra Lubin spille i Elite Champions League. For trener Karkut, innrømmet hun i et intervju med PAP, at det er en sentimental tur nedover minnebanen.

SE OGSÅ: Orlen Wisła Płock vil ikke senke farten! En triumf til tross for en vanskelig start

– Til gruppetrekningen i Wien møtte jeg mange lenge ukjente venner og besøkte kjente steder som minner meg godt om det. Gode ​​minner kom tilbake. Fremfor alt ser jeg på å spille i Champions League som en ny utfordring. «I Landesligaen kjenner dere hverandre perfekt, vi vinner og det er gøy, og nå må vi spille mot de beste spillerne i verden,» sa Karkut, som vant Champions League to ganger som spiller i fargene til Hypo Niederösterreich.

For Zagłębie, som ikke tapte en eneste kamp i Polen forrige sesong, er det bare en stor prestasjon å stille opp i gruppespillet i Champions League, men – som Karkut forsikret – har ikke laget hennes til hensikt å bare være et tillegg til rivaliseringen mellom Tycoons .

– Vi er et band som er lite eller lite kjent. Sannheten er at i hver kamp vi deltar i, vil motstanderen være favoritt. Vi trenger ikke, men vi vil absolutt fordi vi har våre sportslige ambisjoner. Når jentene kommer rolig ut, ikke er altfor motiverte og spiller det de kan best, har vi en sjanse til å skape noen overraskelser. Mye vil også avhenge av flaks. Alt som trengs er et innlegg, en stang, enkle mål sluppet inn og kampen kan ende annerledes – kommenterte hun.

Karkut er uberørt av teamets positive holdning, men bekymrer seg for bemanningsproblemer. Selv om pre-season er gjennomarbeidet grundig, var den ikke uten skader og mye tyder på at Zagłębie ikke kommer til å spille med den optimale sammensetningen på lørdag.

– Det er ingen Karolina Kochak og Asia Drabik. I hvert fall for nå. Jeg er imidlertid ikke en av dem som klager og ser etter en oversettelse på forhånd. +W+ timen nærmer seg og du må være klar. La oss fokusere på det positive, kommenterte hun kort.

Ved sesongåpningen i Champions League skal Lubin spille i egen hall med RK Krim Mercator Ljubljana, vinner av Double Crown i Slovenia. Han konkurrerer regelmessig i eliteturneringer, og vant dem i 2001 og 2003.

– Rivalen har mer enn 20 sesonger i Champions League. Du kan si at disse jentene vokste opp med disse konkurransene. I tillegg er spillerne allerede kjente, har erfaring og store ferdigheter. En tøff motstander, uten tvil. Men jeg så kampene hans og så at du gjør feil når du står opp. Jeg tror at alle kan vinne, og vi vil prøve å bevise det på lørdag – sa Zagłębie-treneren.

Den polske gruppemesteren skal også konkurrere med Rapid Bucharest, franske Metz Handball, Norges Vipers Kristiansand, Ungarns FTC-Rail Cargo Hungaria og det danske laget Esbjerg og Ikast Handbold. Denne fasen varer til februar.

– Jeg er sikker på at jentene har sine mål i tankene. Jeg vil at de skal ha glede av disse spillene så lenge som mulig. Hva har vi råd til? Jeg vet ikke. Vi får vite hvor vi står etter første runde. Nå ser vi bare det som står på papiret, men alt bekreftes av banen. På papiret vil vi ikke være favoritter i noen av spillene, men det betyr ingenting – oppsummerte Karkut.

JŻ, PAP

You may also like

Leave a Comment