Home » 0:5! Nederlaget til GKS Katowice i El. Champions League

0:5! Nederlaget til GKS Katowice i El. Champions League

I onsdagens første møte i «miniturneringen» beseiret SK Brann (Norge) bulgarske Lokomotiv Stara Zagora 5-0 (2-0). Lørdag, også i Katowice, møter laget fra Norge mot Anderlecht om førsteplass og opprykk, og GKS møter Lokomotiv i kampen om tredjeplassen.

Vinneren av konkurransen spiller i den avgjørende kvalifiseringsrunden (kamp og returoppgjør) til gruppekonkurransen i Champions League.

De belgiske fotballspillerne, som er blant kampens favoritter, gikk for å varme opp mye tidligere enn rivalene. Hans element var en rask kamp på et lite område med fire små mål på banen.

På dette stadiet av kvalifiseringen er det ingen Champions League-kamper ennå.

Før første avspark forklarte stadionkunngjøreren til fansen at ekstra tid og straffesparkkonkurranse kan være nødvendig for å avgjøre kampen. Disse spådommene viste seg å være unødvendige.

Katowice-spillerne tok et bilde med skjortene til flere skadde venner og startet deretter – med energisk støtte fra tribunen – sin første kamp i Champions League. Vertlagets supportere hadde ingen grunn til å feire.

Det gjestende laget hadde allerede avgjort konkurransens skjebne ved pause. Belgierne hadde ballen oftere, angrep, skjøt, noe som resulterte i en firemålsledelse.

GKS skapte en god mulighet – i det 30. minutt sendte Dżesika Jaszek ballen over tverrliggeren.

Etter sidebytte var det stille på tribunen på Katowice Stadium og det skjedde ikke mye interessant på banen. I det 57. minutt måtte Serain Friedlas keeper gripe inn for første gang etter at Joanna Olszewska scoret.

Selv om belgierne spilte ballen lenge og sjelden hadde farlige sjanser, var de likevel nærmere et mål enn rivalene. Sakina Ouzraoui scoret et mål på tilleggstid.

Et år tidligere avsluttet TME SMS Łódź sin deltakelse på dette tidspunktet, også etter et 2-3 hjemmetap mot Anderlecht i første runde, og i forrige utgave kom ikke laget til Czarne Sosnowiec forbi dette stadiet.

Etter en 20-års pause kom europeiske spill tilbake til GKS Stadium. Spillerne til denne klubben ble eliminert i august 2023 i UEFA Cup-kvalifiseringen med Makedonias Cementarnica 55 Skopje. De er for tiden i førstedivisjon.

Forrige sesong vant Katowices spillere et polsk mesterskap for første gang noensinne, og debuterte i europeiske konkurranser.

Finalen i neste utgave av Champions League spilles i Bilbao i slutten av mai 2024. Konkurransen arrangeres i dette formatet for tredje gang.

GKS Katowice – Anderlecht Brussel 0:5 (0:4)

Mål: Stefania Vatafu 17, Esther Buabadi 36, Tine de Caigny 39, Lore Jacobs 45, Sakina Ouzraoui 90+1