Home » Aston Villa uavgjort mot mesteren, Cashs skade

Aston Villa uavgjort mot mesteren, Cashs skade

Resultatet er overraskende med tanke på spillets gang der de engelske mesterne var totalt dominerende, men også skadelig for… Aston Villa. Gjestene tok ledelsen i det 50. minutt da norske Erling Haaland scoret det 10. målet i sin sjette Premier League-kamp, ​​og utnyttet et presist innlegg fra Belgiens Kevin De Bruyne.

Den spanske treneren Josep Guardiolas anklager konstruerte flere angrep, men manglet hell og avslutning. De Bruyne var spesielt aktiv, inkludert å treffe tverrliggeren med et frispark.

I mellomtiden ble det utligning – i det 74. minutt, etter et tilsynelatende ufarlig trekk, gikk ballen til jamaicanske Leon Bailey, som løp inn i 16-meteren og ga Ederson ingen sjanse med et kraftig skudd.

Like etter slo Steven Gerrards spillere nettet for andre gang, og denne gangen prøvde brasilianske Philippe Coutinho seg godt. Målet ble imidlertid sett bort fra da assistentdommeren akkurat hadde flagget skytteren for offside og dommeren blåste i fløyta for å stoppe spillet. Som TV-reprisene viste, var det ingen offside.

I det 27. minutt måtte Gerrard ut, da Cash ble skadet. Den polske forsvarsspilleren, som nettopp hadde fått gult kort, forlot banen alene. Southampton-utlånte Jan Bednarek så kampen fra vertsbenken.

Arsenal er fortsatt øverst på tabellen med 15 poeng. The Gunners spiller sin kamp i denne runden i Manchester United i dag. Manchester City er nummer to med 14 poeng. Det samme gjelder Tottenham Hotspur, som slo Fulham 2-1 i London-derbyet.

Et av målene for vertene var Harry Kane – det var hans 188. karrieremål i Premier League, som plasserte ham på tredjeplass gjennom tidene. Den 29 år gamle forwarden blir bare fulgt av Alan Shearer – 260 og Wayne Rooney – 208.

På den annen side ble Fulham møtt av serberen Aleksandar Mitrovic, som allerede har scoret seks Premier League-mål denne sesongen og er nummer to på målscorerlisten bak Haaland.

Den polske fotballagetreneren Czesław Michniewicz kunngjorde at skaden til Matty Cash ikke var alvorlig. (Foto av James Gill – Danehouse / Getty Images)

I andre derbyer i hovedstaden West Ham United tapte han 2-1 for Chelsea på et mål mot Łukasz Fabiański på rivalens bane. Gjestene var ganske uheldige da de utlignet på slutten av kampen, men etter analyse tok dommeren en kontroversiell avgjørelse om at vertens senegalesiske keeper Edouard Mendy ble felt og målet ble avvist.

«Det er en skandaløs avgjørelse, helt sykt, og det er ment å være en av elitedommerne. Jeg støtter mye knyttet til VAR, men her er jeg overbevist om at keeperen dykk og forfalsker en skade fordi han vet at han ikke kommer til ballen i tide. Det samme gjorde han for det første målet. Dommeren tok uansett feil. Og det er utrolig,» kommenterte Skottlands gjestetrener David Moyes på BBC.

Tyskland-vertens trener Thomas Tuchel delte ikke den vurderingen, selv om han innrømmet at siden hans var heldig.

Seieren til «The Blues» ble bestemt av målene til Ben Chilwell (76.) – etter headingen hans fløy ballen mellom beina til Fabiański – og tyskeren Kai Havertz (88.). Tidligere ble West Ham ledet av den jamaicanske internasjonale Michail Antonio (62.).

Chelsea ligger på femteplass på 10 poeng mens West Ham ligger seks poeng ned på nedrykksstreken. Hun «dyttet» ham til Aston Villa, som også har fire poeng, men en bedre målrekord.

Lørdag spilte Liverpool 0-0 mot Everton i derbyet på motstanderens stadion. De røde har vunnet bare to av sine seks første ligakamper, de har ni poeng og ligger på sjetteplass på tabellen.

«Det var ikke slik vi ønsket å starte sesongen. Det var ikke det vi drømte om, vi har nøyaktig 50 prosent av poengene å få. Men hva om vi overvinner disse vanskelige øyeblikkene sammen, har vi en sjanse.» bedre tider», kommenterte den tyske gjestetreneren Jürgen Klopp.

Kampens helter var begge keepere, ledet av verten Jordan Pickford, som reddet åtte skudd, de fleste effektivt. Brasilianeren Alisson hadde tre inngrep, men de krevde også kunstnerskap eller reflekser.

I en annen lørdagskamp tapte Leeds United, der Mateusz Klich spilte fra det 59. minutt, 5-2 for Brentford. Vertenes spiss Ivan Toney viste sitt hat-trick.