Home » Bonden ønsker å vekke en lidenskap for basketball i Varėna og sette sammen et godt lag

Bonden ønsker å vekke en lidenskap for basketball i Varėna og sette sammen et godt lag

by Thure Lindhardt
OLYMPUS DIGITALKAMERA

Marytė Marcinkevičiūtė, sportas.info

Marius Sabaliuskas, som vokste opp i Varėna, har store forhåpninger til sin nye virksomhet – å dyrke hasselnøtter, men glemmer ikke basketball. I Varėna ønsker han å vekke lidenskapen sin for basketball og sette sammen et basketballag for deltakelse i den regionale basketballligaen.

Marius, som ble født i Druskininkai, men flyttet til Varėna med foreldrene sine i en alder av seks år, begynte å gå på kurs fra de første dagene.

«Jeg ville bli en god basketballspiller, idealet var Kaunas» Žalgiris», som fikk meg til å spille basketball. Jeg så kampene deres hele tiden og var glad for seirene, spesielt den amerikanske spilleren Tyus Edney ønsket å konkurrere med denne basketballen virtuos. Jeg hadde på meg lignende sportsklær, jeg kunne ikke vente på at kjæresten min skulle løpe ut på banen. Denne dagen var spesielt lang for meg, den stoppet bare opp i timevis, sier Marius.

Han gikk på basketball ved Varėna Sports School og spilte i Karūna Student League fra ung alder.

Senere fikk han erfaring i hovedstadens basketballliga, Vilnius basketballliga, den litauiske småbyligaen, distriktsbasketligaen Varėna, forskjellige basketball 3 × 3-turneringer i Litauen.

M. Sabalauskas spilte også som dommer i Student Basketball League. Han skilte seg ikke med basketball og dro til Norge, hvor han tilbrakte nesten seks år.

«Jeg spilte i BLNO-ligaen i Norge, det var konkurranser nesten hver helg. Jeg reiste 300 miles én vei for å spille kampen. Øvelsene måtte også være 50 kilometer hver. Men distansen skremte meg ikke. Jeg virkelig ønsket å leke og samtidig bli kjent med det vakre landet for å utvide horisonten min», deler Marius sine tanker.

Varėnaene ble imidlertid ikke i Norge, kjent for fjordenes skjønnhet. Jeg savnet familien min, foreldrene mine.

«Etter å ha bodd i Norge og fått erfaring, innså jeg at jeg også kan skape jobber. Jeg har bestemt meg for å reise tilbake og angrer ikke på avgjørelsen min.» Marius er glad.

Nå er han medlem av Old Varėna kommune, bidrar aktivt til sportsaktiviteter og organiserer 3 × 3 basketballturneringer.

Denne store forkjemperen for sunn livsstil angrer litt på at hans fysiske aktivitet har gått ned under pandemien.

Men nå som begrensningene er mindre strenge, har Marius, fullt klar over viktigheten av fysisk aktivitet, begynt å trene igjen.

Han trener om morgenen, jogger og går hver fredag ​​til basketball med vennene sine i storsalen i Varėna.

«Landbruk krever mye fysisk anstrengelse, så noen ganger er det ikke nok tid til fysisk aktivitet. Men jeg finner det fortsatt.

Jeg vil gjerne gi mine kolleger råd: ikke sitt på ett sted, ta deg tid til aktive øvelser, aktiv bevegelse.

Fysisk aktivitet forbedrer arbeidsevnen, hjelper en person å holde seg frisk, frisk og energisk, sier Marius, 31.

For ham er fysisk aktivitet fremfor alt en god følelse: «Når jeg driver med sport, føler jeg meg mer livlig, mer aktiv, søvnkvaliteten blir bedre og appetitten øker.

Hvis jeg bare tar lengre pauser i idretten, går alt i stykker. Jeg må definitivt lade batteriene mine et sted, sier Marius om viktigheten av fysisk aktivitet.

Han deler sine inntrykk av det høyere mesterskapet i basketballlaget som er betrodd ham med stor optimisme.

Sponsorer er allerede funnet, sportsklær kjøpt, en klubb stiftet, spillere ønsket å styrke laget.

«Jeg er veldig glad for å ha folk som hjelper meg. De er min første trener, Vytas Mortūnas, som har trent meg siden jeg var barn, direktøren for Varėnos vandenys Eimantas Kirkliauskas, grunnleggeren av barnebasketklubben Bitė Rytis Amšiejus, som jeg hjelper til med å trene barn.

Varėna basketball er i ferd med å komme seg. De siste årene har flere og flere barn lyst til å leke med den.

Det er en tilbakevending til livet og det store håpet om at denne sporten vil blomstre i Varėna, få fart og ikke bare okkupere byen med hånden, sier Sabalauskas, som ikke mangler optimisme.

Varėniškės var klar til å konkurrere i Small Town Basketball League det året, men det ble utsatt på grunn av karantene.

Prosjektet Sport – En kilde til helse og kunnskap for alle er samfinansiert av Idrettsfremmende fond forvaltet av Kunnskapsdepartementet, Education Exchange Support Fund og Central Project Management Agency.

You may also like

Leave a Comment