Home » Borussia Dortmund går på shopping

Borussia Dortmund går på shopping

by Erlend Loe

Etter salget av Jude Bellingham har Borussia mye penger til nye spillere. Det vil ikke mangle på overføringer.


Før forrige sesong tjente Borussia Dortmund over 100 millioner euro. Mer enn hun tjente, for la oss huske at Erling Haaland og Manuel Aknji fikk utbetalt nesten 80 millioner fra Manchester Citys kasse. Selvsagt ble nordmannen solgt for lite penger, da det bare ble betalt 60 millioner for ham. Det var beløpet på den kontraktsmessige kompensasjonen.

Laget fra Westfalen brukte pengene «Citizens» tjente til å hente inn Sebastien Haller, Karim Adeyemi og Niko Schlotterbeck og alle tre levde opp til forventningene, selv om Elfenbenskysten-spissen ikke var i stand til å spille på lenge på grunn av en skadekamp. kreft. De svarte og gule brukte mer enn 20 millioner både sommer og vinter for 4 andre spillere.

BVBs administrerende direktør Hans-Joachim Watzke visste imidlertid at han hadde råd til utgiftene, siden alle var overbevist om at han ville forlate Jude Bellingham – for en viss sum – etter sesongslutt. Dortmund betalte 103 millioner euro for engelskmannen.

Bakrusen er over

Så det er fortsatt mye å bruke. Bakrusen etter å ha tapt det tyske mesterskapet mot Bayern München under merkelige omstendigheter er over på Signal Iduna Park. Det er også kjent at i tillegg til Bellingham, forlot Raphael Guerreiro laget – han dro til Bayern München på en gratis overgang. Portugiseren spilte for BVB i 7 sesonger. Klubbmyndighetene har imidlertid allerede funnet en erstatter. Også uten å betale gebyr skaffet de seg en representant for Algerie. Ramy Bensebaini fra Borussia Mönchengladbach.

Han er en svært offensiv venstreback som har spilt 95 kamper i den øverste tyske divisjonen. Han scoret 19 mål og registrerte 7 assists. Så det ser ut til at dette er en veldig gjennomtenkt overføring. 28-åringen signerte en fireårskontrakt. Dette er absolutt ikke slutten på Watzkes markedsaktivitet. Denne aktivisten har det i tankene at han omhyggelig regner med hver eneste krone. Han er ikke villig til å bruke mye penger.

Haller, kjøpt opp for et år siden for 31 millioner euro, er den nest dyreste spilleren BVB har kjøpt i historien. Ousmane Dembele er fortsatt den dyreste, som Borussia betalte 35 millioner for. Å selge den til Barcelona etter et år for…135m.

Overføringsrekorden faller

Mye tyder imidlertid på at overgangsrekorden på Signal Iduna Park faller i sommer. Gjerne hvis den tyske klubben kan overbevise Xavi Simons om en overgang. Det store nederlandske talentet ble toppscorer i Eredivisie forrige sesong med 19 mål og 9 målgivende pasninger. Men ifølge medieoppslag vil ikke PSV Eindhoven selge denne spilleren for mindre enn 50 millioner.

I tillegg falt 20-åringen inn i interessesfæren til rikere klubber enn Borussia. Vel, nederlenderen ble overlevert til PSV Eindhoven av PSG på en gratis overgang for et år siden, med forbehold om at den parisiske klubben har forkjøpsrett. Simons ser ikke ut til å ville returnere til den franske hovedstaden og Arsenal ble med i kampen om ham.

brede interesser

Edson Alvarez, den meksikanske defensive midtbanespilleren, er spilleren som kan slå Borussia Dortmunds overgangsrekord. Den 63-dobbelte Mexico-landskampen er for tiden med sitt landslag på CONCACAF Gold Cup, som finner sted i USA og Canada. Dette påvirker imidlertid ikke de allerede godt fremskredne forhandlingene. Alvarez sies å koste rundt €40 millioner og bli den første meksikaneren i Borussia Dortmunds historie.

Felix Nmecha er også i ferd med å flytte til Signal Iduna Park. Han er en offensiv midtbanespiller som spilte for VfL Wolfsburg forrige sesong. Hamburgeren hadde kanskje ikke imponerende tall forrige sesong (3 mål, 6 assists), men han debuterte for Tyskland i mars. Klubben fra Volkswagen-byen vil absolutt ikke stille så høye krav til Alvarez som Ajax og er klare til å selge Nmecha for rundt 20 millioner euro.Når det gjelder høyreback, har Borussia omtalt en talentfull spansk fotballspiller: Real Valladoids Ivan Fresenda. Problemet er imidlertid at denne spilleren også er i Barcelonas sikte. Fresenda er 19 år gammel og hans nåværende klubb ville vært fornøyd med summen på rundt 25 millioner euro. Denne spilleren skal snart delta i EM under 17 år, som arrangeres på Malta og hvor det polske landslaget også vil delta. De «hvit-røde» er imidlertid i en annen gruppe enn spanjolene, så de møter dem kanskje ikke før knockout-fasen.


I bildet: Borussia Dortmund går på shopping. Edson Alvarez fra Ajax Amsterdam sies å koste BVB rundt 40 millioner euro. Meksikaneren vil sannsynligvis bryte den tyske klubbens overgangsrekord.

Foto. ANP/SIPAUSA/PressFocus


huske – Vi er der for deg i kiosker, supermarkeder, bensinstasjoner, men du kan også kjøpe oss i elektronisk form. søke videre www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment