Home » Bryteren Kristupas Šleiva vant verdensmesterskapets bronsemedalje!

Bryteren Kristupas Šleiva vant verdensmesterskapets bronsemedalje!

by Thure Lindhardt
Kristupas Šleiva i trenerens favn. FOTO: PrintScreen

Litaueren Kristupas Šleiva gjorde en fantastisk jobb under verdensmesterskapet i bryting i Oslo (Norge). Han vant en bronsemedalje i vektklassen opp til 72 kg. Dette er den femte medaljen for Litauen i verdensmesterskapets historie.

Fredag ​​vant litaueren to seire i gresk-romersk bryting i vektklassen opp til 72 kg.

Først beseiret K. Schleiva nordmannen Haavard Joergensen 2-1.

Dette resultatet gjenspeiler ikke den klare fordelen med Litauen. I det andre minuttet dekket K. Šleiva den norske «skulderen» og beholdt gjennom dyktig fekting ledelsen på stigene frem til sluttsignalet. Det var åpenbart at Christupher ville presse og slukke brannen om nødvendig. Det var ikke nødvendig.

I den avgjørende duellen om mesterskapet sparte ikke K. Shleiva på den iranske utøveren Mohammad Reza Hojatollah Mokhtari. Litaueren brøt 4-1 i det første minuttet. Etter bare 1,5 minutter. Fra begynnelsen av duellen ledet K. Šleiva motstanderen to ganger til, resultatet ble 10:1 og kampen ble stoppet.

På tidligere prøver oppnådde K. Šleiva to seire og gikk på ett tap.

Kristupas avsluttet kvalifiseringen og den åttende finalekampen for tidlig.

I den første øvelsen av mesterskapet tapte kasakherne Kacharman Kisymetov 11-1 og i åttendedelsfinalen ble bulgareren Deyvid Tikhomirov slått 8-0.

Fjorårets EM-vinner K. Šleivas ble suspendert i kvartfinalen av årets andre Europamester Armenia Malchas Amojan (0:5).

Skjebnen til tungvekteren i hendene på rivalene

Tungvekteren Vilius Laurinaitis (97 kg) tok to seire i Oslo, men kom ikke over terskelen til kvartfinalen.

I den første øvelsen beseiret Joniškis to ganger Mikhail Kajaia, verdensmesteren og viseeuropamesteren i Serbia.

Poengsummen gikk fra nesebor til nesebor. Med uavgjort 3-3 fikk den serbiske karten en sjanse til å angripe på bakken. Kajaia prøvde to ganger å bryte gjennom forsvaret på venstresiden. Senere endret han retning brått, men Vilius skannet bevegelsen til høyre og tok komfortabelt tak i motstanderen, som for alltid gned skuldrene hans over bryteteppet. Dommerne la ikke merke til dette og lot motstanderne fortsette duellen stående. Etter trøbbelet på broen så ikke Kajaia ut som noe. Rivalen prøvde fortsatt å true, men hans ønsker oversteg mulighetene. Vinn 5:3.

I neste etappe tok Vilius seieren i en konfrontasjon med Aserbajdsjans representant Murat Lokiajev.

Joniškis, i likhet med Mantas Knystautas (130 kg), som tapte i første runde, venter på slutten av misbruksduell. Skulle de tidligere rivalene ta seg til finalen, har Vilius og Mantas fortsatt muligheten til å kjempe om tredjeplassen som en trøst.

Justas Petravičius (60 kg) og Arminas Lygnugaris (82 kg) tapte sine første kamper.