Home » Champions Chess Tour: Jan-Krzysztof Duda beseiret Rameshbabu Praggnanandhaa

Champions Chess Tour: Jan-Krzysztof Duda beseiret Rameshbabu Praggnanandhaa

by Erlend Loe

Duellen mellom den beste polske sjakkspilleren med den oppsiktsvekkende 16-årige lederen av turneringen ble avsluttet etter tre partier hurtigsjakk (15 minutter pluss 10 sekunder). Fram til onsdag tapte Praggnanandhaa kun 3-0 for verdensmester Magnus Carlsen og vant de fire resterende kampene med 2,5; 0,5 Nå tapte han selv i samme forhold mot den 24 år gamle stormesteren fra Wieliczka. Duda, som hadde bursdag dagen før, vant de to første partiene, i tredje parti kunne han uavgjort i en bedre plassering. En sikker seier garanterte ham tre poeng for prestasjonene i turneringen og en bonus på 7,5 tusen. Dollar.

SE OGSÅ: Jan-Krzysztof Duda tapte i femte runde i Oslo

I andre kamper onsdag beseiret CCT-leder Carlsen Canadas Eric Hansen 2,5-0,5 for å returnere til førsteplassen i turneringen. Vietnameseren Liem Quang Le vant i samme forhold med nederlenderen Anish Giri, og på overtiden av blitzkampene (5 minutter pluss 3 sekunder) var Shakrijar Mamedjarov fra Aserbajdsjan med en annen nederlandsk representant, Jorden van Forest, bedre 3,5 med den første -2, 5

I Oslo Esports Cup-stillingen leder Carslen og Praggnanandhaa siste runde – 12 poeng hver, Duda og Le – 11 poeng, Van Forest – 9, Mamiedjarov – 8, Girim – 6 og Hansen – 3.

«Jeg tror ikke jeg kan klage på poengene som ble samlet dagen før slutt på turneringen, spesielt ikke når jeg husker den dårlige starten på kampen med Magnus. Spillemessig er disse noen ganger sjakk + krysset + på en god måte. nivå, noen ganger mindre enn perfekt, for å si det mildt. Totalt sett spiller jeg ganske solid i Oslo med Black, noe som er litt av en overraskelse. Totalt sett kan jeg si at strategien min før turneringen fungerer, etter dagens kamp mot Praggnanandhaa er jeg es In sett på den spente situasjonen på brettet og timingen, liker jeg å bruke fordelene mine på slutten av det første spillet: Etter en god start fungerer seriens lov når motstanderen er ute etter hevn for enhver pris og spiller mer risikabelt enn han burde. Det var i det andre spillet, hvor jeg ikke engang likte ideen min, men det var praktisk og det fungerte,» kommenterte Duda prestasjonen hans i et intervju med stormester Mateusz Bartel for chess24-plattformen.

I den norske hovedstaden konkurrerer stormestere online på ett sted, sittende foran dataskjermer i et dedikert studio.

Torsdag, på slutten av turneringen, beseiret Duda, som tapte mot Carlsen 0,5:2,5 på de fem første rundene, Giri 4:2 etter overtid, van Forest 2,5:0,5 og Mamedjarov med 4-2 etter ekstraomganger og tapte mot Le 2-4 etter ekstraomganger til Hansen.

Årets utgave av $1,6 millioner Meltwater Champions Chess Tour, Chess Champions League, består av ni arrangementer. Hele syklusen avsluttes 20. november og premierer sesongens beste nettsjakkspiller for andre gang.

RM, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment