Home » Clément Noël ser etter selvtillit foran OL

Clément Noël ser etter selvtillit foran OL

by Erlend Loe

«Jeg har egentlig ikke fått tilbake selvtilliten. Jeg synes det er helt ubrukelig å måtte bygge om noe hvis alt var bra. » Ifølge den franske skiløperen Clément Noël, intervjuet av Teamet, hans åttendeplass i slalåm i Wengen (Sveits) søndag 16. januar overbeviste ham knapt. Og tvilen sitter fortsatt i hodet når slalåmen i Kitzbühel (Østerrike) går av stabelen lørdag 22. januar.

Sesongen hadde imidlertid startet bra for den beste tricolor slalomeren, som vant 12. desember 2021 i sitt adopterte hjem til Val-d’Isère. – Starten var bra, jeg gikk veldig bra på ski i begynnelsen av sesongen. Så ble det blandet sammen.» analysere det for Verden.

«Jeg hadde aldri sett ham gå så bra på ski i de to første løpene, et utrolig mesterskap,» bemerker den to ganger verdensmesteren Jean-Baptiste Grange.

I Italia, etter å ha dominert første runde og skummet andre runde, bommet Vosges det siste målet, tilsvarende et null poeng på stillingen. «Det er frustrerende, vanskelig å ta når du har skien i labbene», observerer Sébastien Amiez, viseolympisk mester i spesialiteten 2002 i Salt Lake City.

«Jeg gjør feil hele tiden»

Til tross for frustrasjonen var moralen fortsatt høy for den høye fyren (1,91 m) som spilte hovedrollen i de fire første rundene av sesongen (to runder per løp). «en ekstraordinær ski som er overlegen alle andre», etter Sebastien Amiez.

Men femten dager senere, i begynnelsen av januar, kom Clément Noël veldig raskt videre i det første løpet i Adelboden (Sveits), hvor han tross alt hadde fått sin første pallplass i verdenscuppen i 2019 (2.e). «Det rørte meg fortsatt dypt han er enig. Jeg var ikke 100% sikker på skikjøringen min. »

Da får Madonna di Campiglios fiasko en helt ny dimensjon. «Det er ingen overraskelser, du bør ikke tenke på deg selv som noen andre… Ok, jeg vant ett løp, men bortsett fra det gjør jeg feil hele tiden.», løslatt han etter sin fiasko i Sveits.

Clément Noël faller foran den siste porten til slalåmen til Madonna di Campiglio, Italia, onsdag 22. desember 2021.

Tvil oppstår, og bringer tilbake minner fra en blandet sesong 2020-2021. Franskmannen hadde ventet på den åttende slalåmen i slutten av januar for å heve armene. Fremfor alt hadde han gjort fire feil – inkludert i verdenscuprennet (21e, siste gang av de bedømte skiløperne). Denne mangelen på regularitet hadde fratatt ham småslalåmballen, nummer to totalt som i de to foregående sesongene.

normalt arbeid

I lavsesongen var hovedbeskjeftigelsen hans å komme til bunns oftere for å komme seg videre i bakkene merket av passasjene til skiløperne foran ham. «Jeg jobbet litt i hullene fordi jeg visste at det var der jeg ville ha de største problemene i andre heat.», tilsto han tidlig i oktober 2021.

For den 24 år gamle skiløperen går feil hånd i hånd med dedikert teknikk. «Han har en ski i fare», forklarer Jean-Baptiste Grange, den siste franskmannen som vant verdensmesterskapet i slalåm i 2009. «Hvis du kjører fort, er det større sannsynlighet for at du går av og grenser, mens hvis du ikke kjører bra, krysser du alltid målstreken.» image Sébastien Amiez, også vinneren av slalåmkulen i 1996.

«Slalåm er, var og vil alltid være den mest tilfeldige disiplinen i alpint. Så det er ikke spesifikt for Clément, støtter Julien Lizeroux, viseverdensmester i disiplinen i 2009. Du må ta risiko for å spille foran, og det fører til feil. »

Nivået på verdensslalåm i år er slik at enhver skiløper i starten ikke kan håpe på noe uten fullt engasjement, og tar risikoen «Sent 25e », bemerker Jean-Baptiste Grange. «Vi føler et skifte i hierarkiet med en annen vinner på hvert løp», sier Sébastien Amiez, også konsulent i RMC Sport.

De andre favorittene ofte på matten

Østerrikes Johannes Strolz oppnådde den sjeldne bragden å vinne i Adelboden med nummer 38. En uke senere skrev unge nordmannen Lucas Braathen (21) historie ved å gjøre det største comebacket for seieren over Wengen til tross for de 29 i heat toe første termin.

også lese Alpint: Nordmannen Lucas Braathen vinner Wengen-slalåmen etter et historisk comeback

Clément Noëls hovedkonkurrenter er intet unntak: lederen av verdenscupen i slalåm, nordmannen Sebastian Foss-Solevaag, kjørte i Adelboden, sveitseren Daniel Yule i Madonna di Campiglio, svensken Kristoffer Jakobsen i Adelboden og Wengen i et løp som nordmannen. Henrik Kristoffersen dominerte før han la opp med noen få dører igjen.

Det gjenstår fortsatt fem slalåm og disiplinens krystallkule er langt fra over. Clément Noël, sjette på stillingen, er bare 48 poeng bak Sebastian Foss-Solevaag (en seier er verdt 100 poeng). «Ingen hadde en perfekt start på sesongen, det er gode nyheter, holder på vanene. Det som er sikkert er at ingenting går tapt. »

«Ekte ski»

Med mindre enn en måned igjen før OL i Beijing (slalåmen er planlagt til 13. februar), hvilken strategi bør han ta i bruk for de neste løpene? Fortsette den dedikerte skikjøringen eller gjenvinne selvtilliten før hovedsesongen avsluttes, selv om det betyr å gå mot naturen din?

Skiløperen fra Val-d’Isère valgte det andre alternativet i Wengen. For å høre det varmt, tar vi det ikke tilbake. «Jeg har kanskje en dum tankegang, men jeg ville heller ha gått skikkelig på ski for å vinne løpet og gå ut enn å gjøre det. » Noen dager senere forblir ambisjonen den samme: «Jeg vil vinne løp, ikke bygge for å bygge. »

I Østerrike, i Kitzbühel, lørdag 22. januar, deretter Schladming, tirsdag 25. januar, finner Clément Noël legendariske kretser, men fremfor alt setter han pris på dette: to pallplasser på den første, inkludert en seier i 2019, og en andreplass på den andre.

«Han kan vinne begge deler Jean-Baptiste Grange, som gjorde dobbeltspillet i 2011, vil tro. Det er det beste i slalåm når han fikser alt, er det seieren eller pallen. » Timingen kunne ikke vært bedre for å finne kassen.

You may also like

Leave a Comment