Home » De beordret fansen til å ta det ukrainske flagget. Kreativiteten hennes var overraskende

De beordret fansen til å ta det ukrainske flagget. Kreativiteten hennes var overraskende

by Erlend Loe

Det oppsto problemer da det ukrainske flagget ble heist i en av sektorene okkupert av tsjekkiske fans under Tsjekkias kamp mot Norge sist lørdag.

Turneringsledelsen var uenig og beordret fjerning av det blå og gule flagget etter bare fem minutter. Som begrunnelse uttalte de at kun flagg fra lagene som deltok i turneringen var tillatt på arenaene til VM.

De tsjekkiske fansen ga imidlertid ikke opp og viste utrolig kreativitet til neste kamp mot USA. Fans fra andre siden av vår sørlige grense skrev ordene «Blå – Gul» på det hvite banneret og plasserte det mellom landets flagg.

Denne gangen grep ikke sikkerhetstjenesten inn og la banneret på et synlig sted.

***

Etter trening gikk han på universitetet i stedet for øl. Og han skammer seg ikke over å innrømme at han var eneboer som fotballspiller. Som trener går også Jacek Magiera sine egne veier. – Du kan hvile eller kreve. Jeg krever – innrømmer han blankt. Han diagnostiserer nøyaktig hvilke sykdommer som rammer polsk fotball og viser hvordan han kan kurere dem. Kunne han tenke seg å trene det polske landslaget? Hva hørte han da han mistet jobben i Schlesia i Wroclaw? Og hva gjorde han da han ble oppringt fra…en frisør i 1996?

You may also like

Leave a Comment