Home » De bor i Norge og klager: «nordmenn liker oss ikke»

De bor i Norge og klager: «nordmenn liker oss ikke»

by Erlend Loe

InterNations Expat Insider gjennomførte en leserundersøkelse der de ba expats fra hele verden bosatt i Norge om å rangere landet der de bor og jobber for tiden. Resultatene er overraskende. 80 prosent av de spurte vurderte Norge høyt når det gjelder karriereutvikling og ble imponert over balansen mellom arbeid og privatliv.

Faktisk er arbeidsverdenen i Norge kjent for sin åpenhet, pga Alle kan finne ut hvor mye den andre tjener. Hvem som helst kan bruke det norske systemet for å finne ut hvor mye naboen, vennen eller kollegaen tjener. Systemet skal øke åpenheten i arbeidslivet og redusere lønnsgapet i samfunnet.

Men i samme undersøkelse klaget expats på andre sider ved livet i Norge. Ifølge dem var det svært vanskelig for dem å tilpasse seg den lokale kulturen, og nesten 30 prosent sa at de ikke følte seg velkomne i dette landet: holdningen til lokalbefolkningen var like kald som det lokale klimaet… En tredjedel av respondentene sa at lokalbefolkningen generelt var uvennlig og mer enn 60 % syntes det var vanskelig å få venner.

Dette bekreftes også av statistikken: over 30 prosent av de spurte oppga at det ikke er noe støttesystem i Norgeog én av fem var misfornøyd med livet sitt i Norge.

Expats var også misfornøyd med landets natteliv og kulturtilbud, ettersom mange restauranter hadde dårlige servicevurderinger. Dessuten Nordmenn verdsetter privatliv og omgås ikke fremmede i offentligheten.

Å snakke med en fremmed eller til og med tilby å hjelpe kan oppfattes som trakassering i Norge. I mellomtiden, i mange polske familier, er hjelp og omsorg for andre mennesker innpodet fra barndommen.

Gitt den konstante følelsen av at de som har kommet permanent til Norge vil være fremmede der resten av livet, Innvandrere føler seg helt trygge derog 95 prosent av de spurte bekreftet dette. Nesten 80 prosent svarte at de kan uttrykke seg selv og sine meninger åpent. Når det gjelder miljø skårer Norge positivt med nesten 100 % av respondentene. besøkende.

De fleste expats bor i Oslo. Andre populære reisemål er Bergen, Trondheim og Stavanger.

Kilde: Expat Insider fra InterNations

You may also like

Leave a Comment