Home » Den andre stranden i Gdańsk vil være tilrettelagt for funksjonshemmede

Den andre stranden i Gdańsk vil være tilrettelagt for funksjonshemmede

by Erlend Loe

Konsultasjoner om tilgjengeligheten til Gdańsk-strendene for funksjonshemmede begynner. Møtet mellom byens embetsmenn med innbyggerne er planlagt til mandag 30. mai mellom kl. 12.00 og 15.00 i Tamka-seilhavnen (på 17 Tamka Street).

Deltakerne skal snakke om hva som må gjøres i Stogi «for å organisere et sted som møter behovene til de som til daglig jobber med bevegelseshemninger, syns- og hørselshemninger, samtidig som de er vennlige mot eldre og barnefamilier» .

Ifølge Gdańsk Sports Center er offentlige konsultasjoner enda et skritt mot sertifisering i Beaches for All-prosjektet. Prosjektet er finansiert av EØS-bevilgningene under Active Citizens Fund – Nasjonalt program. Dette programmet er ett av 13 programmer implementert i Polen og finansiert av Island, Liechtenstein og Norge under norske og EØS-midler. Det er en av de to designet for å støtte aktivitetene til sosiale organisasjoner.

UTSTYR FOR FUNKSJONER

Stranden i Gdańsk Stogi blir den andre bystranden som er tilgjengelig for alle. Tilsvarende justerte byen i fjor omgivelsene til inngang nr. 50 i Brzeźno. Det ble blant annet bygget: 1,8 m bred strandbrygge, benker med høydejusterbare ryggstøtter og armlener for bevegelseshemmede, strandgarderobe med innstigningsbredde 90 cm (med håndtak og sete), informasjon om fasiliteter i blindeskrift, SMS-informasjon til døve og lydsignal på badebøyer.

I tillegg har byen kjøpt inn et amfibiebadekar til badeplassen, det vil si en tralle som lar bevegelseshemmede bade. Den kan brukes i sesongen på stranden ved inngang nr. 50 i Brzeźno og ved inngang nr. 26 i Stogi.

Jakub Stybor / raf

You may also like

Leave a Comment