Home » Den XV av Frankrike regales, Ogier King of the World, OL-OM-forliset … Toppene og flopper av sportshelgen

Den XV av Frankrike regales, Ogier King of the World, OL-OM-forliset … Toppene og flopper av sportshelgen

by Thure Lindhardt

AVKODING – Finn topper og flopper fra sportshelgen fra sportsdesken til Figaro.

TOPP

Frankrikes XV slår rekorder
21 år senere hadde ikke Blues slått All Blacks på fransk jord. Tolv år og 14 tap siden Frankrikes siste seier i Dunedin i 2009. Alle de svarte seriene ble avsluttet lørdag kveld (40-25) i et smeltet Stade de France. Forresten, med ny rekord: det største gapet til fordel for blues i historien om konfrontasjonene mellom disse to lagene (+15).

XV of France ble det første laget som slo All Blacks tre ganger med 40 poeng eller mer (43-31 i 1999, 42-33 i 2000). Bedre enn de forfedres rivaler til New Zealandere, Sør-Afrika og Australia. Hatten av for bluesen!

Alpint, det store smellet
25 poeng i sekken. Det er vanskelig å bli bedre for det franske merket. Fernando Alonso, som endte på tredjeplass på slutten av Qatar Grand Prix og ble vunnet av Lewis Hamilton denne søndagen, gir Alpine en andre pallplass denne sesongen etter Esteban Ocons seier i Ungarn og returnerer for første gang siden… 2014 retur. For det femte bekrefter Ocon den utmerkede helgen til de blå bilene, som ble nummer fem i produsentenes mesterskap på Alpha Tauri.

Duoen Mahut-Herbert tilbyr en andre Masters i double
Pierre-Hugues Herbert og Nicolas Mahut avslutter året 2021 vakkert. I motsetning til paret Rajeev Ram-Joe Salisbury, seedet nummer 2, som de hadde tapt i puljer, gjengjeldte franskmennene på de beste tidspunktene og vant Masters for andre gang siden 2019, en sesong der de også vant i fellesskap Roland-Garros vant turneringen. Her evakueres skuffelsen over hennes eliminering i første runde av de olympiske leker.

Sébastien Ogiers store 8
Ankom i en gunstig posisjon i Monza, stedet for den siste WRC-runden, vant Sébastien Ogier sin åttende verdenstittel med denne typen. Ved å vinne sitt 54. rally (168 starter), tilbyr Gapençais en storslått finale med sin lojale co-driver Julien Ingrassia, som går av med pensjon neste år. Det er også han den åttedobbelte verdensmesteren, rørt til tårer, ville fremheve. For hvis han ikke vinner de ni kronene fra Sébastien Loeb, vil Ogier delta i noen stevner med en ny co-driver neste år.

Zverev avsluttet året på en god måte
Signert Alexander Zverev. Som vinneren av Daniil Medvedev søndag (6:4, 6:4) i Torino, i Masters-finalen, vant tyskeren sin andre kroneprestasjon i Masters-turneringen etter 2018. Konklusjon i form av en apoteose etter et vellykket år for den olympiske mesteren fra Tokyo, Zverev, som vant seks trofeer i 2021.Det er virkelig noe spesielt for meg, jeg er veldig glad. Det finnes ingen bedre måte å avslutte sesongen på. Jeg gleder meg til å begynne på neste«, erklærte han kort tid etter sin triumf, som nå står på toppen av en samling på 19 titler. «Jeg har vist at jeg kan vinne på forskjellige nivåer (av turneringer). Jeg mangler bare én tingZverev la til, med henvisning til en grand slam.

FLOPER

OL-OM, landingen
Fransk fotball traff bunnen søndag kveld. Som for ofte siden starten av sesongen har Ligue 1 opplevd en mørk kveld, med nye overløp og i dette tilfellet en flaske som berørte hodet til Marseille-kaptein Dimitri Payet i det siste sjokket på den 14. kampdagen mellom OM og Lyon, på Groupama Stadium. En isolert handling vil si Mr. Aulas. Ja, bortsett fra at Payet hadde blitt utsatt for prosjektiljetfly kort tid før … Etter nesten to timer med palavering, forvirring i alle etasjer, for tidlige og motstridende uttalelser fra Professional Football League, prefekturen og til og med fra dommer Ruddy Buquet, møtet, som en stund ble antatt å bli gjenopptatt, stoppet til slutt.

Den eneste gode nyheten er at Payet ikke er alvorlig skadet. Mesterskapet i Frankrike, Østen. Dyp. Sterk. Alle må se seg selv i speilet. Fansen, klubbene, LFP. Situasjonen er alvorlig. Det er viktig å handle så raskt og energisk som mulig før du klager på en tragedie på eller rundt nettstedet.

Flukten til for mange for Ole Gunnar Solskjær
Manchester Uniteds nye tap, slått 4-1 på Watford lørdag, beseiret Ole Gunnar Solskjær. Den norske sjefens stilling, som har vært uholdbar i flere uker, er blitt uadskillelig etter denne debakelen mot en nykommer. Den tidligere «Supersuben» til Sir Alex Ferguson, som ikke har vært i stand til å påtvinge de røde djevlene et skikkelig ben siden utnevnelsen i mars 2019, har blitt sparket av Mancuns ledelse. Han forlot stillingen uten å kunne tilby MU et pokal. Hvem skal følge ham? Det vil ikke være Zinedine Zidane som blokkerte de engelske fremrykningene.

Vinteren kommer for søren
Den siste helgen av den sørlige halvkule Nations Tour gjennom Europa gikk dårlig. For revansje av finalen i det siste verdensmesterskapet ble sørafrikanerne slått på tråden (og feilaktig) av England 26:27 i Twickenham. Wales, så langt Fanny, slo også Wallabies bare 29-28, som vil returnere til Australia med tre tap i like mange tester (13-15 i Skottland; 15-32 i England). Og på lørdag er det New Zealands tur til å bukke dypere på Stade de France, 40-25. Ser man på sluttresultatet til de tre lederne i Sør, viser det seg å være negativt med fire seire og seks tap på ti høstkamper mot lagene i seksnasjonersturneringen. En liten statistikk bekrefter trenden. New Zealanderne hadde ikke innrømmet en dobbel feil på europeisk jord (nederlag i Dublin og Saint-Denis) siden sesongen 1934-1935. En 86 år gammel rekord.

Mørk linse i Brest
Voldsom retur til jorden for rc-linse. Entusiastisk andreplass fra PSG på begynnelsen av den 14. dagen i Ligue 1, Racing ble klappet på plenen til Stade Brestois (4-0). Fraværende av lokalbefolkningens misunnelse og realisme i den første tredjedelen (3-0 MT), eksisterte aldri nordlendingene på søndag. En første for bandet på Franck Haise, så fengende siden begynnelsen av sesongen. Spesielt hjemme, mindre på farten. Angers-mottaket neste fredag ​​vil avgjøre om dette nederlaget vil sette sitt preg på Bretagne.

I mellomtiden er det Nice, som krasjer i Clermont på søndag (1-2), som utnytter dette Lensois feiltrinn til å posisjonere seg som delfinen til en PSG som har vunnet igjen … uten å skinne, lørdag, mot Nantes (3-1), med Lionel Messis første mål i den franske ligaen i pasningsspillet. Paris-lederne og Aiglons er 11 poeng bak i Ligue 1 før de to lagene møtes 1. desember på Parc des Princes.

You may also like

Leave a Comment