Home » Diamond League: Michał Rozmys» livsrekord på 1500 m

Diamond League: Michał Rozmys» livsrekord på 1500 m

by Erlend Loe

Damian Czykier, Anna Wielgosz og Natalia Kaczmarek startet også i Sveits.

Wielgosz noen ganger 2.00.07 tok sjuendeplassen i løpet 800 m. Vinneren var franske Renelle Lamote, som forbedret sin livsrekord – 1.57.84. Ved siste EM i München vant Lamote sølvmedaljen og Wielgosz bronsemedaljen.

Rasheed Broadbell vant uventet 110 meteren fra Lt. Jamaicaneren slo livsrekorden – 12,99. Amerikanerne tok andre- og tredjeplassen: Trey Cunningham (13.10) og Grant Holloway (13.11). Czykier fikk 13,58 og ble nummer seks.

Kaczmarek løp 400 m på 51.03 og ble nummer fem. Marileida Paulino fra Den dominikanske republikk var best over distansen på en runde av banen.

Joe Kovacs vant kulekonkurransen. Amerikaneren fikk 22,65 på andre forsøk. Andre ble hans landsmann Ryan Crouser (22.05), tredje ble New Zealands Jacko Gill (21.70).

Femke Bol fra Nederland slo møterekorden på 400m – 52,95. Jamaica ble nummer to og tredje: Janieve Russell (53.92) og Andrenette Knight (54.33).

Amerikanske Alicia Monson ledet lenge på 3000 meter, men ble passert med 0,01 sekunder like før målstreken av Burundis Francine Niyonsaba, som satte møterekord på 8:26,80.

Amerikanske Aleia Hobbs var raskest på 100m – 10,87. Jamaicas Shericka Jackson kom i mål rett bak henne – 10,88.

Marokkaneren Soufiane El Bakkali bekreftet sin dominans i 3000 meter brattkjøring. Verdensmesteren triumferte noen ganger på 2/8/45.

Olympisk mester Jasmine Camacho Quinn var best på 100 meter, Lt. Den Puerto Rico-jenta satte rekord for møtet med en score på 12,34. Andre gang klokken 12.45 var mesteren og verdensrekordholderen – Tobi Amusan fra Nigeria. Tredjeplassen ble tatt av amerikanske Tia Jones, som forbedret sin personlige rekord – 12,47.

Verdensmester Noah Lyles løp 200m på 19.56. Amerikaneren gikk forbi sin landsmann Michael Norman med en poengsum på 19,76.

Neste møte i Diamond League finner sted 2. september i Brussel.