Home » Diamond League på Silesian Stadium! – Sport på sportdziennik.com

Diamond League på Silesian Stadium! – Sport på sportdziennik.com

by Erlend Loe

Diamond League på Silesian Stadium! Under forestillingene til Dronningens damer og riddere får ikke publikum et øyeblikks hvile.


Fem ganger verdensmester i hammerkast Paweł Fajdek, trener Damian Kamiński og rapperen Ryszard «Peja» Andrzejewski komponerte og fremførte en sang som annonserte Diamond League Silesia 14-møtet. monument til henne. Kamila Skolimowska. Dette musikalske prosjektet er ingen tilfeldighet. Den olympiske mester i Sydney i 2000 var en beundrer av rapperens arbeid. Hvem vet, kanskje denne trioens rap blir hymnen til denne begivenheten?

Mange stjerner

I «Heksegryten», som Silesian Stadium heter, konkurrerer nesten 50 medaljevinnere fra de olympiske verdens- og EM samt fem nåværende verdensrekordholdere i 19 konkurranser.

I fjor, 6. august, kom DL til Śląskie for første gang, og erstattet konkurransen i Kina som ble avlyst på grunn av pandemiske restriksjoner. På den tiden var det gratis adgang til Śląski og rundt 30 000 mennesker satt på tribunen. fans. Blir det bedre på søndag?

Fajdek, en av arrangementets ambassadører, har i noen tid drevet kampanje for å sikre at konkurransen hans blir ordentlig anerkjent. Foreløpig er det kun arrangørene av Oslo- og Chorzów-treffene som tillater en hammerkastkonkurranse. Men det er vanskelig å forestille seg konkurranser i Śląskie uten en hammerkaster, da Kamila Skolimowska ser ned og heier kraftig på vennene og kollegene sine.

Sjefene bestemmer hvilke konkurranser som skal holdes i de respektive møtene. Lokale arrangører har rett til å inkludere flere «nasjonale» arrangementer i programmet. Derfor teller ikke hammerkonkurransen samt høyhekkeløpere og 1500 løpere med i DL-rankingen. I hekkene får vi blant annet se: Grant Holloway, Devon Allen og toer Trey Cunningham.

Kan være rekord

«Diamond»-konkurransene er fulle av stjerner. Armand Duplantis, et stavhopp-fenom, slik det lokale ryktet sier, begynner å sette sammen startkalenderen for Stockholm- og Chorzów-konkurransene. For ikke lenge siden, 2. juli, angrep han uten hell verdensrekorden på 6,23 foran hjemmepublikummet etter en score på 6,05. Dårlige værforhold hindret ham i å gjøre det.

Hvem vet, kanskje svensken prøver å forbedre sitt beste resultat i Schlesien? Duplantis» rivaler inkluderer: amerikanske KC Lightfoot og Piotr Lisek. Vi er spente på å se hvordan vår representant vil klare seg, etter å ha stabilisert formen på rundt 5,80-nivået, men det er definitivt ikke godt nok for en pallplassering i prestisjetunge konkurranser.

Ballen vil fly

Ryan Crouser, to ganger olympisk mester, satte ny verdensrekord i Los Angeles i vår med tiden 23,54. Dette garanterer at ballen vil fly langt. Hans konkurrenter vil være Joe Kovacs og Tom Walsh. Selvfølgelig vil Michał Haratyk være der. Han har imidlertid ikke vært i den beste formen denne sesongen.

Tekniske konkurranser har en utmerket rollebesetning. I kvinnenes høydehopp vil vi ha minst Jarosława Mahuczich, Nicola Olyslagers og Eleanora Patterson, og blant de olympiske mesterne – Mutaz Essa Barshima og Gianmarco Tamberi. Noen dager før arrangementet i Chorzów annonserte venezuelanske Yulimar Rojas, verdensrekordholderen (15.74), starten i tresteg.

Løpende følelser

Vi vil imidlertid ha mest glede av å løpe korte og lange distanser. Vi får se i aksjon: våre beste sprintere – Ewa Swoboda på 100 meter og Natalia Kaczmarek på 400 meter med femdobbelt olympisk medaljevinner fra Jamaica Shericka Jackson (10.65s forrige helg) eller den utrettelige ivorianeren Marie-Josee Ta-Lou.

Til gjengjeld møter Kaczmarek den dominikanske verdensmesteren Marileida Paulino. I tillegg til vår «Eksport»-hekkeløper Pia Skrzyszowska, vil 100m hekk få selskap av Tokyo Olympic mester og verdens nummer én Jasmine Camacho Quinn, samt Tobi Amusan og Kendra Harrison.Jakob Ingebrigtsen, den olympiske mesteren som satte ny europeisk rekord på 3:27,95 på Oslo-stevnet, starter på 1500m. Nordmannen var en av de første som bekreftet starten i Śląskie. Dette blir hans siste løp før verdensmesterskapet i Budapest i august.


I bildet: Diamond League på Silesian Stadium. Natalia Kaczmarek nærmer seg Irena Szewińskas historiske rekord på 400 m. Vil hun klare å bryte den denne gangen?

Foto. Marcin Bulanda/PressFocus


huske – Vi er der for deg i kiosker, supermarkeder, bensinstasjoner, men du kan også kjøpe oss i elektronisk form. søke videre www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment