Home » En sjakkstormesters oppriktige tilståelse. «Glass til glass med tapt telling»

En sjakkstormesters oppriktige tilståelse. «Glass til glass med tapt telling»

by Erlend Loe

Den norske sjakkstormesteren Magnus Carlsen har innrømmet at han ikke er en tettaler og under turneringen han vant i London for 10 år siden var han så full under nattens viktigste parti at han var lei av alt og ønsket å slutte.

Nordmannen beskrev mandag på offentlig radio NRKs podkast «Sjakksnakk» at det skjedde under London Chess Classics-turneringen i desember 2012 og datoen falt sammen med bursdagen hans, som han ønsket å «feire forsiktig og høflig» med fire andre sjakkspillere. på bowling.

SE OGSÅ: Australieren vant en etappe i Giro d’Italia, men lederen forble den samme

Han innrømmet imidlertid at nattelivet i London var så fascinerende at feiringen kom ut av kontroll, ble til drukkenskap og endte først om morgenen.

– Vi ville ikke drikke kjedelig øl, så det ble cocktailer med vodka og en energidrikk. Glass etter glass med tap av telling av hvor mye de drakk, sa han.

Han forklarte at før kampen mot Luke McShane hadde han ikke sovet et minutt på grunn av for mye koffein i drinkene og ønsket å slutte og trekke meg fra turneringen – jeg var så sliten og hadde en så forferdelig bakrus at jeg knapt kunne se tallene. på Checkerboard, sa han.

Podcastens programleder, sjakkekspert Odin Blikra Vea, var på den tiden med på Carlsens team i London og arrangør av Carlsens bursdagsfest.

Han beskrev at dagen etter, «Da jeg så på Magnus sitt feilfylte spill, følte jeg anger for å ha satt ham i denne tilstanden. Jeg visste hva hun gikk gjennom fordi jeg følte meg forferdelig selv. Han tapte tydeligvis, men plutselig våknet han opp. og etter seks timer vant han den kampen og deretter hele turneringen.»

«Den dag i dag husker jeg hvordan alkoholen, trettheten og bakrusen sent på kvelden plutselig forsvant og jeg begynte å tenke helt klart og skarpt, som i en annen dimensjon,» sa Carlsen.

Han la til at sjakkspillere også er mennesker, ikke teetotalers. – Spesielt meg. Jeg reiser mye rundt i verden og liker å ha det gøy på steder som er nye for meg, men jeg kommer aldri til å gjøre det før en stor kamp igjen. Turneringen i London var en vekker, la han til.

Carlsen blir en av stjernene i Rapid and Blitz-turneringen i Grand Chess Tour-serien i Warszawa, som finner sted 21.-25. mai.

Yu, PAP

You may also like

Leave a Comment