Home » Et evig norsk håp Martin Odegaard er på lån fra Madrid til Arsenal ut sesongen

Et evig norsk håp Martin Odegaard er på lån fra Madrid til Arsenal ut sesongen

by Thure Lindhardt

Den norske offensive midtbanespilleren Martin Odegaard (22) ble lånt ut til Arsenal av Real Madrid på slutten av sesongen, meldte London-klubben onsdag. Ansett som en av de mest lovende spillerne i verdensfotballen fra ung alder, hadde Odegaard gjort en svært overbevisende jobb i Real Sociedad, hvor han ble lånt ut forrige sesong.

Men i en svært godt forsynt sektor i Madrid har han kun hatt ni opptredener siden sesongstart. Hans ankomst til London møter et presserende behov for Arsenal: Gunners, 8. plass i Premier League, men som forblir i ligaen med fem seire og én uavgjort, trenger desperat mer kreativitet på midtbanen. «Martin er en spiller (som fortsatt er ung, men som har spilt på et veldig høyt nivå en stund. Det vil tilby oss offensive alternativer av høy kvalitet,» er trener Mikel Arteta sitert i pressemeldingen.

Zidane sier han tror på ham i Real

Odegaard var Norges yngste profesjonelle spiller i mai 2014 i en alder av 15 år, deretter den yngste norske landskampen (25 landskamper) i august samme år, før han kom til Real Madrid i januar 2015, også den yngste klubbspilleren. Fra sesongen 2017/2018 ble han lånt ut til Nederland (Heerenveen og Vitesse Arnhem), deretter til Real Sociedad, hvor han ledet til en spansk cupfinale og en kvalifisering i Europa League med syv mål og ni assist på 36 kamper.

«Martin er en verdsatt spiller i Real Madrid, jeg er sikker på at han vil triumfere i Real,» sa Merengue-trener Zinedine Zidane om ham for to uker siden. Det er sant at han ikke har spilt mye i det siste, men tanken er at han jobber like hardt som ham og minutter, han vil ha noen (…) Mye kan skje i en spillers karriere, men jeg føler meg bra, engasjert og fokusert». Foreløpig konsentrerte han seg hovedsakelig om flyturen til den engelske hovedstaden.

You may also like

Leave a Comment