Home » Ewelina Pękalska: Kayange vil fokusere på sterke slag, ikke knyttnevekamp

Ewelina Pękalska: Kayange vil fokusere på sterke slag, ikke knyttnevekamp

by Erlend Loe

I begynnelsen av 2021 vant Pękalska fra Poznań det profesjonelle europamesterbeltet i kategorien svinghjul. Hun var tidligere kontinentets andreplass i amatørboksing tre ganger.

– Jeg oppnådde målet mitt, jeg fikk EBU-beltet, men det viste seg at jeg ikke vil forsvare det. Veilederen min, Tomasz Babiloński, har andre planer for meg. Vi hever listen og kjemper om muligheten til å organisere kampen om verdenstittelen! Og for 2021 måtte jeg kjempe to kamper til, men av tilfeldige årsaker fant de ikke sted – sa den titulerte og svært erfarne konkurrenten.

Pękalska understreket at hun jobbet veldig hardt i fjor og fokuserte på å bygge utholdenhet og sparring. Hun konkurrerte med både kvinner og den kjente proff Krzysztof Rogowski.

– Til fredagskampen i Żyrardów forberedte jeg meg på tre forskjellige typer rivaler i lang tid. Hun ville være meksikansk, så en annen Tanzanka (Zulfa Mancho), og til slutt ville jeg gå inn i ringen med hennes landsmann Egine Kayange. Under sparringskamper kjempet jeg med Dorota Norek og vennene mine fra olympisk boksing: Angelika Krysztoforska, Alexas Kubicki og Jasmina Zapotoczna. Jeg besøkte også en vennskapsklubb i Gostyń, og det var ikke uten sparring med Krzysztof Rogowski – innrømmet europamester.

Da hun diskuterte ideen om en duell med en motstander fra Afrika på Babylon Boxing Show, svarte Pękalska: – Jeg vil definitivt gå for den olympiske stilen, som har gitt meg mye suksess, det betyr mye arbeid for bena og slag. speed – avslører den ubeseirede konkurrenten.

Polins og Tanzankas rekorder er sammenlignbare, men… – Hun er ikke en olympisk bokser, så jeg forventer ikke knyttnevekamp fra henne. Han vil sannsynligvis se etter de kraftige slagene som er karakteristiske for profesjonell boksing. Eg får vel finne ut kva klasse denne spelaren har først etter første gong – la den polske representanten til.

Det blir noen veldig interessante kamper i Żyrardów, inkludert junior weltervekt Jan Lodzik (7-0) mot Jamshid Nazari fra Afghanistan (6-0), som har trent i Norge i mange år. 25. februar kommer promotor Tomasz Babiloński tilbake til ringen etter nesten 20 år. Bronsemedaljevinneren i juniormesterskapet i 1998 i en veldedighetskamp vil krysse hansker med ordføreren i byen Żyrardów Lucjan Chrzanowski. Billetter til Babilon Boxing Show er tilgjengelig på Eventim.pl. Sendes på Polsat Group-kanaler.

pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment