Home » Færøyene: På tide å gjenvinne selvtilliten!

Færøyene: På tide å gjenvinne selvtilliten!

by Erlend Loe

Tørk flekken fra Chisinau, riv frøene til irrasjonell frykt fra hjertene til fansen og vinn med selvtillit. Det kan bare være én plan for kampen mellom Polen og Færøyene!


Vi kan ikke akseptere noe annet utfall enn vårt landslags seier i kampen mellom Polen og Færøyene. Vår situasjon i EM-kvalifiseringsgruppen er svært dårlig etter tap mot Tsjekkia og Moldova. For å fortsette å tenke på å delta i Euro 2024 må vi slå Færøyene.

«Śbredere» eller Milik?

Sannheten er at vi ikke har rett til å frykte et slikt møte. Og likevel har en viss irrasjonell frykt slått rot i oss på grunn av hendelsene som har skjedd i forhold til landslaget vårt i det siste, både på og utenfor banen. Så oppgaven er å forvise ham fra hjertene til fansen så raskt som mulig. Og han kom ikke tilbake med det første. Det er åpenbart at vi er bedre på fotball enn Færøyene. Det er en plikt å bevise det på banen og vinne tilbake fansens tillit, så svekket etter Chisinau.

Scenariet for dette spillet, som torsdagens, er enkelt å tegne. Vi skal ha ballen og motstanderen vil forsvare og vente på kontringer. Spillerne våre er klar over dette. «Færøyene forsvarer seg godt, de prøver å bøte på noen mangler i spillets organisering,» sa han [Arkadiusz Milik], en spiss for det polske landslaget, som ikke er i tvil om at alt avhenger av oss i denne kampen. Vi spiller på vår egen stadion. I teorien er vi det bedre laget på papiret. Men hvis vi ikke fokuserer riktig, vil vi skape mange problemer for oss selv.


Les også:


«Vi konsentrerer oss ikke om den andre kampen, vi må ta det første, viktigste skrittet,» sa Juventus-spilleren, noe som reiser spørsmålet om han vil være med i startende XI. Det sier seg nok selv at vi bør spille med to spisser i en kamp som dette. Miliks hovedkonkurrent er Karol Świderski.

Da vi spilte med to spillere på første rad for trener Santos, var det annerledes. Świderski spilte sammen med Robert Lewandowski for Albania og Milik spilte for Moldova. Begge har scoret i disse kampene, så sjansene deres til å spille i dagens kamp virker jevne. I starten av ligasesongen ender Milik opp med å komme inn i Juventus-kamper. Han har for tiden en assist i Serie A. Świderski spiller på sin side i MLS med Charlotte FC i vår-høst-systemet, men med tanke på kampene siden dannelsen av den italienske ligaen, scoret han et mål 3 kamper tidligere ankom i juli. Både i ligaen og i Ligacupen. Milik på dette tidspunktet hvilte, og trente deretter. Derfor er «Świder» utvilsomt i en bedre spillerytme.

Han var i sin beste form

Den egentlige defensive løsningen er at vi spiller med tre midtforsvarere, men det betyr selvfølgelig ikke at vi forsvarer. Tvert imot – vi kan forvente svært offensive pendler, spesielt fra høyresiden. Matty Cash har hatt ett mål tidligere denne sesongen, om enn ikke alltid alene. I tillegg til «selvmålet» i kampen mot Liverpool, har han allerede scoret 3 mål og er mer effektiv enn… Lewandowski, som kun scoret to ganger for Barcelona. Den beste skuddformen, og ikke bare, viste Sebastian Szymański i de første ukene av 2023/24-kampene. 4 mål og 4 målgivende på 9 kamper må være startoppstillingen til kampen mot Færøyene. Det er trygt å si at denne spilleren aldri har tatt med seg en slik form på landslagets treningsleir før.

I tillegg til spillerne nevnt ovenfor kan vi fortsatt finne noen flere spillere til førstelaget, men vi kan ikke helt bestemme oss i forkant av et slikt oppgjør hvem av spillerne som vil være en bedre løsning for Færøyene. I motstanderlaget er det spillere som ikke bare spiller fotball hver dag. Flere spillere som daglig opptrer i Danmark eller Norge kan kalles fullverdige profesjonelle. Men vi har spillere fra Premier League, Serie A, La Liga og Bundesliga. Med slike spillere kan vi danne et startende XI og for en stor del – om ikke alle – vil det være slik torsdag kveld.


Foto. Mateusz Porzucek/Pressfocus


huske – Selvfølgelig er vi der for deg i kiosker og supermarkeder. Du kan også kjøpe oss i elektronisk form. Fortsett selvfølgelig å lete etter oss www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment