Home » Flora redd kreft. En beskjeden ledelse av de polske mesterne

Flora redd kreft. En beskjeden ledelse av de polske mesterne

PAP / Waldemar Deska / På bildet: gleden til spillerne fra Raków Częstochowa

Tomasz Galiński

Det var ikke lett, men Raków Częstochowa beseiret Flora Tallinn 1-0 i den første etappen av Champions Leagues første kvalifiseringsrunde. Vladan Kovacevic reddet vertene i første omgang og Władysław Koczerhin scoret vinnermålet i andre omgang.

Det viser seg at det ikke er noen svake lag i Europa. Det var ingen stor kamp fra Raków Częstochowa. Den polske mesteren var klar favoritt i duellen med Flora Tallinn. Han vant etter et mål fra Władysław Kocherhin og en retur fra forsvarerens ben, selv om stillingen er 1-0. De må ta det andre steget i omkampen.

Selv om trener Dawid Szwarga advarte på pressekonferansen om at ingen skulle forvente et hyggelig møte, var det knapt noen som forventet slike vanskeligheter.

For hvis Flora hadde vært mer effektiv eller noen andre enn Vladan Kovacevic hadde vært i Rakóws mål, kunne stillingen lett vært 2-0 til pause. Gjestene hadde to fantastiske sjanser, men det var Kovacevic som viste sine ferdigheter til maks.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsportie: «Frekk». Det er snakk om et mål i Norge

Vertene var oftere i ballbesittelse, de forlot i grunnen ikke Floras halvdel, men det var ikke noe konkret om det. Kryss fra sidesektorene var unøyaktige, forsøk på det såkalte småspillet ga ikke de forventede resultatene. Det er nok å si at Fabian Piasecki hadde den beste sjansen, og bare berørte ballen lett på et av Jean Carlos Silvas få presise innlegg.

Og kanskje var det derfor brasilianeren ikke spilte i andre omgang. Trener Szwarga gjorde to endringer og det må sies at han reorganiserte laget sitt. Spesielt John Yeboah brakte mye livlighet med seg. Han skjøt like før mål. Han ble blokkert, men Kocherhin fanget ballen i retur og etter en stund kunne vertene feire målet.

Etter pause var Flora så å si ikke-eksisterende. Rakow hadde en ny sjanse. Even Yeboah, som skjøt like utenfor målet fra atten meter. Deian Sorescu var også nærme. I tillegg var det minst to tallmessig overlegne kontringer, som de polske mesterne av ukjente årsaker ikke klarte å gjøre om til mål. Raków hadde full kontroll over kampen helt til slutten, men klarte ikke å øke ledelsen. Og dette i en situasjon hvor Flora gjorde mye feil på egen halvdel. Gjestene ba om å bli straffet for det.

Rakow Czestochowa 1-0 Flora Tallinn (0-0)
1:0 Wladyslaw Kocherhin 54′

komposisjoner:

kreps: Vladan Kovacević – Stratos Svarnas, Zoran Arsenić, Milan Rundić – Fran Tudor, Wladyslaw Koczerhin, Ben Lederman (82′ Gustav Berggren), Marcin Cebula (64′ Mateusz Wdowiak), Bartosz Nowak (46′ John Yeboah), Jean Carlos Silva ( 46′ Deian Sorescu) – Fabian Piasecki (78′ Lukasz Zwolinski).

flora: Evert Grunvald – Michael Lilander, Marten Kuusk, Markkus Seppik, Kristo Hussar – Nikita Mihhailov (67′ Danil Kuraksin), Vladislav Kreida (12′ Rauno Alliku), Martin Miller, Konstantin Vassiljev, Henrik Ojamaa – Sten Reinkort (77′ Mihkel Jarviste ).

gule kort: Piasecki (Raków) og Alliku, Ojamaa (Flora).

Dømme: Arda Kardesler (Turkiye).