Home » Konkurrenters sjakkturnering: Caruana og Niepomniaszczi i ledelsen etter den første dagen

Konkurrenters sjakkturnering: Caruana og Niepomniaszczi i ledelsen etter den første dagen

by Erlend Loe

Vinneren av turneringen, som arrangeres på Palacio de Santona i den spanske hovedstaden, møter norske Magnus Carlsen i neste års VM-kamp.

Se også: Jan-Krzysztof Dudas åpningstrekning av Pretenders» Tournament

Spillet til den 24 år gamle stormesteren fra Wieliczka, rangert som 16. i FIDE-rankingen, med den beste ungarske sjakkspilleren, to år eldre enn han (nr. 8), endte etter 69 trekk og varte lengst av dagen. Begge debuterer i kandidatturneringen.

– Pundits kan ha vært bekymret for Dudas debutforberedelse. Det har blitt sagt gang på gang at dette er hans akilleshæl. I den første kampen med rapport tok polakken raskt ledelsen. Ganske overraskende fordi på dette nivået er det sjelden at noen av spillerne får en så stor mulighet som Janek. Så det er litt synd at han ikke konverterte den ledelsen til et poeng. Det var noen få øyeblikk da han kunne ha spilt bedre. Dette var ikke åpenbare øyeblikk, som et skudd i et tomt mål, men det var en lovende situasjon i 16-meteren som Janek fikk med seg hele poenget med litt bedre disposisjon. Til slutt, etter en lang kamp, ​​har den lengste delen av dagen et halvt poeng. Vel, turneringen er veldig lang, så mye vil skje. Kanskje det ikke vil ha mye effekt til slutt, men det er synd – kommenterte PAP-stormester Mateusz Bartel, fire ganger gullmedaljevinner i det polske mesterskapet.

Lørdag møter Duda, også hvit, den øverste kinesiske stormesteren, verdensrangerte toer Ding Liren, i andre runde, som tapte mot det hvite FIDE-flagget Jan Niepomniaszczi.

I fredagens gjenværende kamper beseiret amerikanske Fabiano Caruana en annen amerikansk representant, Hikaru Nakamura, og aserbajdsjanske Tejmur Rajabov skilte seg med franske Alireza Firouzja.

Caruana og Niepomniaszczi, sjakkspillerne som kjempet mot Carlsen om verdensmesterskapet i de to siste partiene, tok ledelsen i turneringen.

I en kommentar til strategien på pressekonferansen før turneringen, amerikaneren, som gjør sin fjerde opptreden i Candidates Tournament:

– Det viktigste er å være tålmodig og ikke få panikk selv om man ikke starter med seire. En god start garanterer ingen seier, og heller ikke overbekymring for seire i starten. Tålmodighet og å vente på sjansene dine – tidligere var det vanligvis en strategi som brakte suksess til vinnerne. Du må huske at hver av spillerne her har hatt en drøm siden barndommen – å bli verdensmester.

Kandidatturneringen i Madrid varer til 4. juli. 20., 24. og 28. juni samt 2. juli er planlagt som hviledager.

Premiepotten er på 500 000. Dollar. Vinnerne av de tre første plassene vinner: 48, 36 og 24 tusen. Hull. I tillegg, for hvert halve poeng som scores, vil spillere motta 3,5 tusen USD.

RM, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment