Home » LA MINUTE SPORT Gards sportsnyheter tirsdag 9. november

LA MINUTE SPORT Gards sportsnyheter tirsdag 9. november

by Thure Lindhardt
Olivier Dall’oglio, i Nîmes, på dag 12 av Ligue 1-sesongen 2015/2016 da han trente Dijon (Foto Tony Duret / Objectif Gard)

Som hver dag fra mandag til fredag, oppdag de viktigste sportsnyhetene i Gard med bare noen få opplysninger.

Olympiske Nmes

Endelig seier til Koné. De tre poengene fra Sochaux, 1-0-seieren på lørdag, er bra for alle i Nîmes Olympique. Men for den senegalesiske spissen Moussa Koné er det absolutt en stor lettelse. Dette er sesongens første seier for Nîmes-spissen (4 mål på 8 kamper). Krokodillen gikk glipp av de seks første kampene i sesongen, som var den beste tiden for NO. Så vi måtte se på forrige sesong for å lykkes med Moussa Koné i Nîmes. Det var 9. mai med en 3-0 seier for Crocodiles i Metz på den 36. kampdagen i Ligue 1. Koné avsluttet en serie på ni kamper uten seier.

Dall’Oglio er ikke god nok for Nîmes. I en bok utgitt 7. oktober, med tittelen «Den franske treneren, den ideelle gjerningsmannen?» journalisten Mourad Aerts er interessert i de franske Ligue 1-trenerne. Forfatteren utforsker noen vedtatte ideer om korporatisme, konservatisme eller kjedsomhetskulturen, som de nasjonale teknikerne ville være spesialister på. Blant trenerne som er intervjuet i denne boken er Olivier Dall’Oglio, 57 år gammel, den nåværende treneren for MHSC. Den Alès-fødte tidligere OAC-spilleren har en solid historie med Gard siden han også trente Nmes-reservene og var finalist i Gambardella Cup med Crocodilets i 2004. I sin uttalelse beklager Cévenol at han ikke er arven fra førstelaget NO. «Jeg tilbrakte fem år på trening ved Nîmes Olympique og så trenerne gå forbi. Jeg var naboen, men hvis jeg ikke tok kontakt, ville ingen se meg, selv med resultatene på ungdom. I 2004 var jeg i finalen i Gambardella Cup og i 2005 ble jeg ikke påvirket av valget av trener (Red.notat: Régis Brouard, som hadde blitt NO-trener)«. Olivier Dall’Oglio mener etiketten hans skadet ham som trener i Nîmes. De lot imidlertid ikke Dijon, som han brakte til Ligue 1 i 2017, Brest, som han holdt i eliten i 2020 og 2021, og Montpellier, som ble nummer seks siden i går, utsette.

Christophe Chaintreuil har nettopp sluttet seg til Olympique de Marseille (Foto Norman Jardin)

Chaintreuil hopper tilbake til OM. Christophe Chaintreuil ble utnevnt til direktør for Nîmes Olympique treningssenter i juli 2019. «Jeg har hatt to flotte år i klubben, men den nåværende situasjonen er for usikker til å bli i Nîmes», han rettferdiggjorde sin avgang. Den tidligere midtbanespilleren, forbigått av Alès eller Saint-Étienne, har nettopp kommet seg på Olympique de Marseille. Marseille-klubben har nettopp betrodd ham den tekniske ledelsen av Diambars Institute, OMs senegalesiske klubbpartner. Et nytt oppdrag for 57 år gamle Bagnolais, som allerede har trent i Qatar og Singapore tidligere.

BRUK

«Veldig bekymret og bekymret.» Med bare én seier på de siste seks kampene i alle konkurranser, er dagens situasjon på USAM delikat. En vanskelig pasning som truer trener Franck Maurice og resultatene fra de tre hjemmekampene som er koblet sammen på seks dager, vil avgjøre fremtiden hans på toppen av det første laget han har ledet siden november 2014. Intervjuet under trening i morges (se video over), er han fortsatt motivert for å få laget sitt opp av vannet. «Jeg er alltid der. Vanskelige tider, du må leve dem for å vite hva du er laget av. Jeg lever det ved å være veldig bekymret og bekymret for hva som skjer før USAM «han svarte først før han la til: «Hvis det er noen spørsmål om de nåværende resultatene, er det fordi resultatene så langt har vært utover det noen kunne forestille seg.» I morgen klokken 20 er det Montpellier i Parnassus for en plass i semifinalen i Coupe de la Ligue. På lørdag er Nîmes Chambéry vertskap for mesterskapet og på tirsdag er Sporting Lisboa vertskap for europacupen.

Kapteinen på Nîmes tror på bragden mot Montpellier (bilde USAM)

Fem mangler til derbyet. Og for dette sjokket mot Hérault-naboen blir fem skadde spillere holdt tilbake fra den usamistiske treneren: R. Salou, Minel, Nyateu, Hesham og Tesio. De internasjonale (Sanad, Paul) er alle tilgjengelige, men franskmennene kom sent tilbake fra Norge. Så Acquevillo og Tobie øvde ikke denne morgenen. For å fullføre den tolv profesjonelle arbeidsstyrken blir fire unge spillere kalt opp fra reserven: Gibernon, Vincent, Derisbourg og Pugliese eller Esparon. Hvis de vinner derbyet, vil USAM oppnå et første mål denne sesongen: å nå Final Four i denne Coupe de la Ligue. En prestasjon som klubben klarte kun én gang i 2007/2008-sesongen, slått på straffer i semifinalen i Montpellier. «Det er den beste tiden å spille en kamp som dette. Vi var litt i tvil om slutten av kampene før landskamppausen. Det finnes ikke noe bedre møte for å se om vi kom oss ut av ledelsen. Vann.», forsikrer kaptein Julien Rerichon.

Den utvalgte gruppen: Desbonnet, Paul; Gallego, Poyet, Jakobsen, Dupuy, Acquevillo, M.Salou, Tobie, Reichon, Guigou, Sanad, Gibernon, Vincent, Derisbourg, Pugliese eller Esparon.

You may also like

Leave a Comment