Home » LA MINUTE SPORT Sportsnyheter for denne mandagen 18. oktober

LA MINUTE SPORT Sportsnyheter for denne mandagen 18. oktober

by Thure Lindhardt
Spillerne til Chusclan Laudun signerte helgens utnyttelse! (Foto Olivier Delaplace)

Som hver dag fra mandag til fredag, oppdag Gards sportsnyheter i noen få opplysninger.

Olympiske Nmes

Fomba og Bratveit pakker. I kveld er Nîmes vertskap for Olympique (13., 14. poeng) for retur av Ligue 2 (12. dag) klokken 20.45 AC Ajaccio (5., 19. poeng). For dette møtet vil trener Pascal Plancque bli trukket syv spillere. Cubas, Koné og Doucouré er suspendert, Briançon er i form og Sarr er skadet. Hvis tilstedeværelsen av Bratveit og Fomba lørdag morgen så ut til å være på rett vei, mangler definitivt de to spillerne. Den norske målvakten har ikke kommet seg etter en kneskade pådratt seg under kampen i Auxerre (2-2), hvor han gikk til pause. Det er derfor lysbildene vil begynne. Angående Fomba, «Han hadde smerter under trening i går. Siden han har vært syk de siste dagene og hatt smerter i adduktorene før pause, tar vi en risiko hvis vi tvinger det.», rettferdiggjør et klubbmedlem. Det er Delpech-Ponceau-duoen som bør være på linje på midtbanen, sektoren der Nîmes ser ut til å være svekket i kveld.

Den sannsynlige komposisjonen: Dias – Burner, Guessoum, Martinez, Sainte-Luce – Delpech, Ponceau – Ferhat, Benrahou, Eliasson – Ómarsson. Erstatning: Nazih (g); Ueda, Paquiez, Philibert, Pontet, Valerio, Aribi.

fransk cup

Et rot av bedrifter. Av de ni Gard-klubbene som ble rangert på 5. plasse Runde av Coupe de France, sju kvalifiserte. Klubbene våre strålte spesielt godt denne helgen, spesielt med tre lag som eliminerte hierarkisk overlegne motstandere. Den største prestasjonen er arbeidet til Chusclan-Laudun (R3), som beseiret AS Béziers 2-0, som spiller i N2, fire divisjoner over. Prestasjonen til Langlade-Bernis (R2), som beseiret Lourdes (R1) 3-2, var heller ikke dårlig. Tre divisjoner skiller imidlertid disse to klubbene. FC Vauvert (R2) skilte seg også ut med en 4-1-seier på feltet til Cazères (R1). Cévenols de Rousson (R1) beseiret Rodéo Toulouse (R1) (2-1), en klubb på samme nivå. Til slutt håndhevet Olympique d’Alès (R3), Nîmes Chemin-Bas (R2) og Uchaud (R2) logikken ved å forlate henholdsvis Cugnaux (R3), Saverdun (R3) og Vabres (D2). To Gard-klubber er fortsatt ute: Aimargues (R2), utløst av Luc-la-Primaube (R2) 4-1, og Anduze (R2), beseiret av Canet-Roussillon (N2) 4-0. OAC (N3), Rousson (R1), Nîmes Chemin-Bas (R2), Uchaud (R2), Vauvert (R2), Chusclan-Laudun (R3) og Langlade-Bernis (D2) blir Gard på 6. representeree Runde av Coupe de France, hvor trekningen finner sted onsdag klokken 18.30 i Toulouse. Kampene spilles 30. og 31. oktober. Det vil være nødvendig å vente på den syvende runden for å se Ligue 2-klubbene og dermed Nîmes Olympique.

Nmes Gard Keeperakademi

Akademiet og Courbierne er over. «Nîmes Olympique er min historie og Courbiers er Maracana for meg.» Philippe Debatys øyne lyser opp når han snakker om favorittklubben sin og stedet han har besøkt siden 1981. Først målvakt, deretter trener for målvakten på NO, mannen er fortsatt veldig knyttet til krokodillene. Han, som vennene hans kaller «belgieren» fordi han ble født i Quiévrain, grunnla et akademi for keepere i 2003. Siden stiftelsen av denne foreningen har det foregått trening på Courbier-området og i 15 år med felles økter med jentene fra metropolen Nîmes. Men det har endret seg i år, ettersom de to spilleautomatene som er gjort tilgjengelige av byen er trukket tilbake. » Vi erstatter ingen og trenger bare en fjerdedel av feltet. Jeg er ikke i kontroversen, men jeg er lamslått av ondskapen, det er et mysterium for meg «, vitnet Philippe Debaty, som la til: » Jeg har for tiden åtte keepere fra Nîmes Olympique (fra U10 til U15) hvis land blir trukket tilbake fra byen Nîmes. Gauthier Gallon og Mathieu Michel gikk gjennom akademiet og vi tok imot syv spillere som endte opp med å signere en proffkontrakt. Hvert år har vi to til tre spillere som kommer inn på treningssentre.» Nîmes Gard Goalkeeper Academy har seks lærere (inkludert den tidligere Nîmes Cédric Duschêne) og 45 spillere i alderen 8 til 18 på fire steder, inkludert tre i Hérault. «Laurent Boissier fortalte meg at jeg hadde privilegier. Det vil glede forgjengerne hans André Cazenave-Vergez og Julien Plantier, som jeg aldri har hatt problemer med.» Ved kontakt begrunner kommunen sitt valg : « Vi informerte Debaty om at han ikke lenger kunne dra nytte av Courbiers land. Vi ga ham et år på å finne en reserveløsning, men i dag har vi ikke plassene og vi trenger land til Nîmes-klubbene. forklarer Laurent Boissier, nestlederen for sport.

RCN-spillere deltok i Ela-diktasjonen ved Clarensac College (Foto Norman Jardin)

Rugby Club Nmes

RCN ved Dictation Ela. I morges i Théodore Monod College i Clarensac fant den tradisjonelle «Dictée d’Ela» sted, der som hvert år idrettsutøvere deltok og medlemmer av rugbyklubben Nîmois var til stede for å støtte klubben mot leukodystrofi Colline Bernet, Noura Bouhya , Antoine Bonnet og Samuel Roche deltok for en god sak. I hvert nummer skriver en anerkjent forfatter en originaltekst om kampen mot sykdommen. «Et diktat som markerer starten på Ela-uken. Lest av en lærer eller en personlighet, er denne diktatet en støtte for diskusjoner om solidaritet, statsborgerskap, respekt, funksjonshemming … For denne 2021-utgaven, Hervé Le Tellier, Prix Goncourt 2020 , lånt til spillet.

Judo

Bronse til Boukli. Forrige helg gikk Paris Grand Slam, en internasjonal judokonkurranse, av stabelen i Accor Arena. Med de fleste franske OL-medaljevinnerne fraværende, var det en flott mulighet for de andre til å skille seg ut. For Gardoise Shirine Boukli (under 48 kilo) endte eventyret med en Waza-ari i kvartfinalen mot japanske Wakana Gonga (toer i siste verdenscup). Den japanske judokaen var også bøddelen til de franske kvinnene, da hun beseiret Blandine Pont i semifinalen og Mélanie Legoux-Clément i finalen. Shirine Boukli vant likevel bronse og tok en fin revansj ved å beseire serbiske Milica Nikolic, som hun eliminerte i første runde av Tokyo-OL.

You may also like

Leave a Comment