Home » Legia Warszawa eller magi! For lengre?!

Legia Warszawa eller magi! For lengre?!

by Erlend Loe

Legia Warszawa-trener Kosta Runjaic sa etter seieren i Wien: «Det var en magisk natt!» På «Pravda Futbolu» er gjennomsnittsscore for fotballspillere 5,76. På statistikknettstedet Sofascore? 6,98! Og fansen sier at «sammenstøtet i Wien ligner kamper som mot IFK Gøteborg eller Spartak Moskva».

Jeg husket Legias kamper i europeiske konkurranser siden 1989. Og faktisk er det en av de største seirene i en takling. Følgende kamper var på listen min: IFK Göteberg (1995, 2-1 borte, opprykk til Champions League!), Panathinaikos Athen (1996, 2-0 på Łazienkowska og opprykk til andre runde av UEFA-cupen), Spartak Moskva ( 2011, 3:2 i Luzhniki og opprykk til Europa League-gruppen), Bodo/Glimt (2021, 3:2 borte, som var grunnlaget for opprykk ikke bare på bekostning av de norske mesterne, men også av Flora eller Slavia ) og nå AustriaWien (5:3!, hvor stillingen var 3:0, 4:2, 4:3 og til slutt et mål i det 100. minutt til 5:3!). Når det gjelder fotball vil jeg legge til en 4-1-triumf over Celtic Glasgow (2014), men det ble kastet bort av aktivistene og deres tilsyn med Bartosz Bereszyński…

Nå eliminerte Legia Warszawa Ordobasy Szymkent (2:2, 3:2) og Austria Wien (1:2, 5:3). 11 mål scoret, 9 mål sluppet inn – scenarioet endret seg fra minutt til minutt. Det var mål, kort, drama og glede. Det skjedde mye, veldig mye i disse to konkurransene. Utrolig mye! Og det vi så i Wien på torsdag var et av de største Legia-spillene i europeisk historie. Det er nok å si at Legia tidligere har tapt 20 ganger i en hjemmekamp i europeisk konkurranse og aldri har kommet videre. 20 ganger! Og nå, da hun tapte for 21. gang, tok hun opp for det! Etter min mening vil «Victoria Wien» gå inn i historien uansett hva som skjer med FC Midjylland.

I Pravda Futbolu er gjennomsnittsscore for fotballspillere 5,76. På statistikknettstedet Sofascore? 6,98! Det var et gjennombrudd for Marc Gul som fortjente 8,0 ifølge Sofascore! Vi vurderte Patryk Kun til 6, men SofaScore-algoritmen ga ham en poengsum på 7,7! Vi estimerte de to sentrale midtbanespillerne Bartosz Slisz og Juergen Elitim – begge fikk 7. Algoritmen estimerte dem imidlertid enda mer – Slisz 7,6, Elitim 7,4! Interessant nok nådde Paweł Wszołek 6,9 i Sofacore og 7 i Polen fordi han var involvert i fire Legia-mål (en direkte assist, men også involvert i tre andre mål).

Legia Warszawa i Wien viste magi. Spørsmålet er om det varer lenger? Med tanke på at Dariusz Mioduski har satset på proffene Jacek Zieliński og Kosta Runjaic, kan hovedstadens fans være optimistiske.

You may also like

Leave a Comment