Home » Litauisk landslag – mot «Radiocentras»: mål fra andre siden av banen, non-stick ball og en rekke straffer

Litauisk landslag – mot «Radiocentras»: mål fra andre siden av banen, non-stick ball og en rekke straffer

by Erlend Loe
FOTO: rankinis.lt

Før EM, som arrangeres i Ungarn og Slovakia fra 13. til 30. januar, spilte det litauiske håndballlaget den eneste vennskapskampen hjemme med Radiocentro-laget.

For Simas Stankas, Žygimantas Gečas, Gedas Saročkas, Haroldas Zenkovas er dette god emosjonell oppladning i starten av treningsleiren, som endte med mål fra topplaget, og for representantene for landslaget.

«Jeg så at de likte det. Vi hadde det gøy også. Vi har pusset opp lagets treningsrutine, som er veldig givende tidlig i forberedelsessyklusen. Og moderatorene ble kjent med manualen. Det ble sett at han spilte for første gang, men han likte det og scoret til og med noen få mål,» sa Aiden Malašinskas, lederen for det litauiske laget, som scoret fra den andre siden av banen etter kampen.

S. Stankus og Saulius Zakarka, programlederne for ZIP FM-programmene G. Saročka, Ž.Gečas, Rimvydas Černiauskas og H.Zenkovas og Sergejus Lisogoras, som jobber for Rusradio LT, fanget ham og andre menn på landslaget på banen . Giedrius Morkūnas, en målvakt med lånt erfaring fra landslaget, forsvarte RC-målet. Han erstattet Rolandas Janaudis, programlederen til Radiocentras, som ble behandlet for sitt eget traume.

«Vi gjorde det ingen litauisk radio har gjort før. Vi spilte mot det litauiske landslaget. Disse ordene taler for seg selv. Det var ikke skummelt fordi teamet tok veldig vennlig imot oss, men vi følte oss ikke helt komfortable foran høyden, hastigheten og teknikken deres (ler). Kortet er også non-stick, og når det fester seg, noen ganger til og med med huden, kulen. Opplevelsen er uvirkelig. Og umiddelbart med elitelaget,” sa S. Stankus.

Kampen mellom det litauiske landslaget og radiosenteret ble dømt av den internasjonale dommeren Vaidas Mažeika. Hans avgjørelse annullerte det ordinære spilletid og utsatte tolkningen av lagets forhold til en serie straffesparkkonkurranser. Det litauiske herrelaget i håndball vant dette med 6:3.

Litauen spiller den første kampen i EM mot Russland 13. januar. Senere skal Litauen møte vertene Slovakia og Norge i gruppespillet. De to neste lagene i gruppen går videre til neste runde.

Før mesterskapet starter skal det litauiske landslaget spille to kamper mot det islandske landslaget. Begge overvåkingsøktene finner sted på Island.

rankinis.lt

You may also like

Leave a Comment