Home » Liverpools ni mål, Haalands prestasjon inn

Liverpools ni mål, Haalands prestasjon inn

Forrige uke tapte «The Citizens» kun 3:3 mot Newcastle United, og gårsdagens kamp gikk heller ikke bra på lenge. Vertene tapte 2-0 etter 21 minutter, mål for Crystal Palace kom fra et selvmål av John Stones (4.) og en heading fra danske Joachim Andersen (21.).

Det var først i andre omgang at den spanske treneren Josep Guardiolas anklager begynte å gjenvinne tapene. Portugiseren Bernardo Silva (53.) scoret kontaktmålet, de neste minuttene var showet til Dortmunds Haaland, hentet inn av Borussia i sommer. Den 22 år gamle nordmannen fullførte sitt hat-trick (62., 70. og 81.) for å sikre seier til vertene, som leder Premier League med 10 poeng.

Haaland har allerede scoret seks ligamål denne sesongen og har så langt oppfylt forhåpningene til ham. Han imponerte også med sin effektivitet på BVB eller på det norske landslaget.

Erling Haaland avgjorde Manchester Citys seier over Crystal Palace. (Foto: Robbie Jay Barratt – AMA / Getty Images)

Etter to uavgjorte og ett tap, fikk Englands andreplass Liverpool endelig fulle poeng. Spillerne til den tyske treneren Jürgen Klopp ga AFC Bournemouth ingen sjanse foran hjemmepublikummet, og slo nysigneringen 9-0. Colombianeren Luis Diaz (3. og 85.) og brasilianske Roberto Firmino (31. og 62; han hadde også tre assists) scoret to mål hver, Harvey Elliott (6.), Trent Alexander-Arnold (28.), nederlenderen Virgil van Dijk (45.) og portugisiske Fabio Carvalho (80.) og et mål kom fra et selvmål av walisiske Chris Mepham (46.).

Dette er den høyeste (ex aequo) seieren i historien til Premier League, det vil si siden 1992/93-sesongen. De røde slo rekorden for Manchester United (med Ipswich Town i 1995 og Southampton i 2021) og Leicester City (med Southampton i 2019).

Liverpool har fem poeng og ligger på åttende plass på tabellen.

Brighton & Hove Albion er overraskende nummer to på tabellen, fortsatt uten Jakub Moder, som behandler en alvorlig kneskade. I går vant «Mewy» hjemme mot Leeds United 1-0 (Mateusz Klich kom inn i det 59. minutt) og har etter fire runder 10 poeng og kun ett mål.

I andre kamper beseiret Chelsea Leicester City 2-1 i London, til tross for å ha vært vertens reserve siden 28) ).