Home » Magnus Carlsen mot Rameshbabu Praggnanandhaa i verdenscupfinalen

Magnus Carlsen mot Rameshbabu Praggnanandhaa i verdenscupfinalen

by Erlend Loe

Nordmennene Magnus Carlsen og Rameshbabu Praggnanandhaa møtes i finalen i sjakk-VM. Inderen beseiret Fabiano Caruana 3,5-2,5 i mandagens semifinale. Dameturneringen ble vunnet av Aleksandra Goryachkin etter å ha beseiret bulgarske Nurgyul Salimova 2,5:1,5.

Dagen før vant FIDE-leder Carlsen semifinalen mot Nijat Abasov fra Aserbajdsjan 1,5-0,5. Nordmannen kjemper om sin første VM-triumf i Baku, den eneste singelpokalen han mangler. Den høyeste plassen i karrieren, tredjeplassen, kom for to år siden i Sotsji, hvor han tapte 2,5:3,5 for Jan-Krzysztof Duda i semifinalen i sluttspillet. Polakken vant deretter hele arrangementet og gikk videre til kandidatturneringen.

I Aserbajdsjan ble den beste polske sjakkspilleren som beholdt tittelen eliminert i 16-delsfinalen etter å ha tapt 0,5-1,5 mot tredjeseedede Caruana. På årets turnering belønnes de tre første plassene med deltakelse i Kandidatturneringen. På grunn av at Carlsen under konkurransen annonserte at han ikke ville stille i kandidatkonkurransen, er de resterende tre semifinalistene allerede garantert påmelding.

18 år gamle Praggnanandhaa, som er rangert som nr. 29 i verden, eliminerte den andreseedede amerikanske spilleren Hikaru Nakamura tidlig i turneringen.

Verdensmesterskapet for kvinner ble vunnet i Baku av Russlands FIDE-flagg Goryachkin, som beseiret Salimova med White etter 105 trekk i den andre kampen på overtid på mandag. Den 20 år gamle bulgareren beseiret Oliwia Kiołbasa 1,5:0,5 i 1/32-finalen. Tredjeplassen gikk til Ukrainas Anna Muzyczuk, uten overtid, som beseiret den tidligere kinesiske verdensmesteren Tan Zhongyi 1,5:0,5. Den nåværende mesteren, en annen representant for Kina, Wenjun Ju, ble eliminert i fjerde runde, og tapte mot Tysklands Elizaberh Paetz 1,5:2,5.

Premiepotten i hovedstaden i Aserbajdsjan er 1,834 millioner (åpen) og 676,25 tusen. dollar (kvinner).

Arrangementet vil bli spilt i et knockout-format og avsluttes på onsdag eller torsdag hvis det kreves sluttspill. Spillene består av to klassiske spill. Hvis det blir uavgjort 1:1, er det overtid i hurtigsjakk dagen etter (to partier på 25 minutter pluss 10 sekunder, de to neste 10+10) og om nødvendig blitz (to partier 5+3 og igjen 3 +2 bis). det første oppgjøret).

MC, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment