Home » Manchester City og Tottenham ennå

Manchester City og Tottenham ennå

Begge lag har 17 poeng hver, men City er rangert høyere takket være en bedre målrekord. Arsenal London, som leder denne helgen, ligger på tredjeplass med 15 poeng. The Gunners vil gjenvinne ledelsen hvis de slår Brentford i dag.

Tottenham hadde i utgangspunktet problemer med bunnen Leicester City, som de tapte med på straffe seks minutter etter en scoring av belgiske Youri Tielemans. Selv om Harry Kane (8. minutt) og Eric Dier (21.) ga vertene ledelsen, ble det likevel uavgjort 2-2 før pause fordi James Maddison (41.) også scoret et mål for «Lisów».

Først i andre omgang beviste «Roosters» sin overlegenhet, hovedsakelig takket være koreaneren Son Heung-Min. Forrige sesongs toppscorer (ex aequo med egyptiske Mohamed Salah fra Liverpool) «brøt til slutt opp» og la et hat-trick (73, 84 og 86) for å score sine første ligamål for sesongen. Uruguays Rodrigo Bentancur (47.) la til et mål.

I Wolverhampton ble det scoret mål for Manchester City av Jack Grealish (allerede på 55 sekunder), Norges Erling Haaland (16. minutt) og Phil Foden (69. minutt). Fra 33. minutt spilte vertene svakt fordi ireren Nathan Collins så det røde kortet for en farlig felling.

Haaland har allerede scoret 11 mål denne Premier League-sesongen, 14 siden han kom til The Citizens fra Borussia Dortmund, alle konkurranser tellende. Grealish, importert fra Aston Villa for rundt 100 millioner pund forrige sesong, scoret for første gang i pågående konkurranse.

«Han spilte veldig bra, var sterk og oppførte seg bra i mål. Han er en fyr som ikke mister ballen, sa Grealisha-trener Josep Guardiola.

Katalaneren roste laget sitt i første omgang, men fant det mye vanskeligere å spille etter pause. «Vi slet mye i andre omgang inntil Phil Foden scoret det tredje målet for oss. Vi klarte ikke å henge med, noe som er et stort kompliment ulver«- oppsummerte Guardiola.

Innenlandsk konkurranse er nå på vent ettersom Nations League-kamper spilles neste uke. «Jeg skal krysse fingrene for at alle kommer tilbake til klubben med god helse. Nations League er veldig viktig for spillerne, spesielt hvis de ønsker å overbevise managerne om at de fortjener et VM-nikk.»

For i dag, i tillegg til Brentford – Arsenal-kampen, møter Everton også West Ham United i Liverpool. Łukasz Fabiański spiller trolig i bortemålet. Tre økter i denne køen har blitt omlagt. Spiller ikke denne helgen: Crystal Palaces Brighton & Hove Albion, Chelsea Londons Liverpool og Manchester Uniteds Leeds United.