Home » Olivija Baleišytė i europamesterskapet på bane – åttende

Olivija Baleišytė i europamesterskapet på bane – åttende

by Thure Lindhardt
Olivija Baleišyt. FOTO: Vytautas Dranginis

Olivija Baleišytė vant en åttendeplass i sluttspillet i det 12. europamesterskapet på bane onsdag i Grenchen (Sveits).

Europamester ble den franske mesteren Valentine Fortin, som tok sølv i et løp tirsdag. Letizia Paternoster fra Italia og Neah Evans fra bronse vant sølvmedaljen i sluttspillet.

19 syklister fra de samme landene deltok i arrangementet.

Rittet ble avlyst to ganger på grunn av sykkelkollapsen. Av de 13 gjenværende syklistene falt representanter fra Nederland, Tsjekkia og Norge. O. Baleišytė slapp så vidt fra kollapsen. Løpet ble avbrutt i 20 minutter. Etter den obligatoriske pausen ble 10 syklister igjen på gulvet, hvorav den litauiske representanten ble nummer tre.

O. Baleišytė vant sjetteplassen i tirsdagens scratchkamp.

Mantas Bitinas forble i det andre løpet av gruppeløpet, det nest siste for poengutvalget (80 runder, 20 km, 8 mellommål), 11. (-4 poeng) og nådde ikke finalen. Mantas fikk 16 poeng i mellomrundene (hadde vunnet siste målgang), men ble også forbigått av gruppen (-20 poeng). Begge syklistene tok seg til finalen fra begge løpene.

Litauen vil ha fem utøvere i det gamle kontinentale mesterskapet, som avsluttes på lørdag.

Torsdag deltar O. Baleišytė i et flerløp (Omnium), Vasilijus Lendelis og Svajūnas Jonauskas – i et sprintløp og Justas Beniušis – i et løp (60 runder, 15 km).