Home » Politiet skyter død mann med knivangrepspatrulje

Politiet skyter død mann med knivangrepspatrulje

by Thure Lindhardt

Norsk politi meldte at de skjøt og drepte en mann bevæpnet med kniv i Oslo tirsdag (9. november) som forsøkte å knivstikke flere personer og deretter angrep en politipatrulje som hadde kommet for å pågripe ham. Under arrestasjonsforsøket, som fant sted i en gate i Bislett-distriktet i den norske hovedstaden, ble en politimann skadet, det bekrefter også politiet, som ikke tror på et angrep.

«Vi utelukker ingen motivasjon, men på dette tidspunktet er det ingen bevis som tyder på et terrorangrep.»Sa inspektør Egil Jørgen Brekke på en pressekonferanse. Politiet har ikke ønsket å gi noen opplysninger om identiteten til den skutt.

Angriperen ville allerede ha begått et angrep

Ifølge Verdens Gang er han en russer i 30-årene som ble dømt til psykiatrisk behandling i Oslo i desember 2020 etter et knivangrep ett år tidligere. Politiet sa at han hadde permisjon fra den psykiske helsestasjonen der han ble behandlet. Vitnevideoer på sosiale medier publisert av norske medier viser at den mistenkte i bar overkropp og bevæpnet med en stor kniv blir påkjørt av en politibil minst to ganger.

Etter å ha blitt kastet mot en vegg, skynder mannen seg mot kjøretøyet, klarer å åpne døren og stormer inn. «Politiet forsøkte å kjøre ham over mens han prøvde å knivstikke noen. Deretter gikk han aktivt til angrep på politiet med kniv (…) og det ble avfyrt skudd.«, Så rapporten til operasjonsleder Tore Solberg under et improvisert pressekontor, sendt på NRK. Han ble brakt til sykehus og døde av skadene.

You may also like

Leave a Comment