Home » Rapport fra hoppverdenen. Rykter om en ny bakke i Polen, gode nyheter for finnene og sjokkerte Jakub Wolny

Rapport fra hoppverdenen. Rykter om en ny bakke i Polen, gode nyheter for finnene og sjokkerte Jakub Wolny

by Erlend Loe

En interessant uke i hoppverdenen ligger bak oss. De konkurrerte i FIS Cup i Villach, mesterskapene ble arrangert i Norge og Finland og i Japan ble alle overrasket av Noriaki Kasai. I tillegg er det mange andre nyheter, blant annet om hoppbakken i Wałbrzych eller karriereavslutningen til en talentfull fransk konkurrent.

Foto av Tomasz Markowski

Russiske dopingproblemer

Fire russiske utøvere har fått advarsler for sviktende dopingkontroll. I denne gruppen var det en skihopper – Sofia Tikhonova, samt duellene: Maria Kuzmina, Anastasia Goncharova og Vitaly Ivanov. Tre advarsler betyr diskvalifikasjon, og det ser ut til at dette var den tredje advarselen for sistnevnte utøver. Tidligere ble Aleksandra Kustova utvist for ikke å ha møtt opp til sjekker.

De fries overraskelse

Det internasjonale skiforbundet annonserte at verdenscupkonkurransene som er planlagt til 26. og 27. november i Ruce vil finne sted om morgenen. Denne avgjørelsen ble tatt av fotball-VM som fant sted samtidig. En slik hendelsesforløp overrasket kort, men rett og slett Jakub Wolny i kommentarene på Facebook-profilen hans skijumping.pl. – Hva?! – skrev den polske representanten og la til overraskelsessmiley og latter.

En statue av Matti Nykänen ble avduket

Et monument til minne om den legendariske hopperen ble nylig oppdaget i Matti Nykänens hjemby Jyvaeskylae. Det var imidlertid ikke alle som likte verket, som er en kombinasjon av penn, hoppbakke og ski. Vi snakker om selve Fina-familien.- Det var vårt ønske å ha en statue for Matti, men jeg vil ikke være der i dag, sa Nykänens mor, Vieno. «Jeg tror ikke et monument med klassisk utseende er så interessant,» sa Kaarina Kaikkonen, forfatter av designet.

Kom tilbake til den norske stjernen

Maren Lundby kom tilbake til sprangridning på 28-årsdagen. Den olympiske mesteren bestemte seg for ikke å forsvare tittelen sin forrige sesong og lot den være som den er. Årsaken til dette var problemer med vektvedlikehold. Onsdag var det de første forsøkene på over ett år. Dette skjedde ved et anlegg i Lysgaardsbakken-anlegget på Lillehammer. – Jeg er så glad for at jeg kom tilbake til bakken – skrev tittelen fighter på sosiale medier hennes.

Kasais lyn

Noriaki Kasai imponerte på Summer Nordic Festival i Hakuba. Den japanske hopplegenden tok tredjeplassen, hoppet over bakkene i første runde og landet på 132 meter. I hele konkurransen slo han blant annet Yukiya Sato med nesten 37 poeng. Ren Nikaido vant hele kampen etterfulgt av Hiroaki Watanabe. Ryoyu Kobayashi startet ikke. Junshiro og Naoki Nakamura var også fraværende.

I Finland hoppet de som en del av mesterskapet

Eetu Nousiainen og Jenny Rautionaho forsvarte fjorårets finske tittel på Salpausselka i Lahti. Hos herrene gikk sølv til Antti Aalto og bronse til Vilho Palosaari, selv om Estlands Artti Aigro ble nummer tre. I kvinnene bak Rautionahos rygg ble Julia Kykkanen og Sofia Mattila fra 2006 klassifisert hver.

Fransk talent henger ski på en krok

Jonathan Learoyd, som var skihoppens store håp i landet sitt, avsluttet karrieren. – Det er en tøff avgjørelse, men knærne lar meg ikke trene for fullt. Det tok hardt på motivasjonen min, og jeg var bare ikke så engasjert som jeg burde vært for å konkurrere på høyeste nivå, skrev han i en uttalelse. Nå skal Learoyd spille golf for universitetets golfprogram i Malaga. Vi skrev mer om det her.

Fannemel og Midtsundstad er best i Norge

De hoppet også i Norge. Anders Fannemel og Nora Midtsundstad ble sitt lands sommermestere på normaldistansen. Interessant nok var den andre vinneren japanske Naoki Nakamura, mens medaljene ble vunnet av Sondre Ringen og Anders Haare. Hos kvinnene ble Ingvild Synnoeve Midtskogen fra 2007 nummer to og Marte Leinan Lund nummer tre. Men både menn og kvinner deltok ikke i ledelsen.

Bakken i Wałbrzych?

Adam Małysz, som nylig ble president i det polske skiforbundet, opptrådte i Wałbrzych. Han ble invitert av lokale aktivister som planlegger å bygge en liten hoppbakke. – Jeg må innrømme at det ikke er urealistisk å bygge et slikt anlegg i Wałbrzych. Adam Małysz erklærte støtte til implementering, muligens inkludert liten økonomisk støtte. Og investeringen ville ikke bli veldig kostbar – sa Roman Szełemej, bymester, sitert fra Wałbrzych.naszemiasto.pl.

Avlastning for skandinavene

De økonomiske problemene til nordmennene og lokal hoppbakke ser ut til å være løst, som vi har beskrevet nærmere her. Norges Skiforbund sa de hadde funnet en sponsor i forsikringsbyrået Help. Kontrakten ble inngått for tre år. – Denne avtalen vil positivt påvirke funksjonen til faget. Samtidig er vi imidlertid klar over at det vil ta lang tid å gjenopprette vårt kommersielle nivå. Vi går til saken med ydmykhet og er samtidig glade for kontrakten – forklarte sportssjefen i Clas Brede Braathen i et intervju med vg.no.

Forsterkning også i Finland

Det finske hopplaget har også fått en ny sponsor. Vi snakker om det østerrikske selskapet IDM Energysystems. Kontrakten ble signert for fire år og beløper seg til én million euro. Den andre forsterkningen er nettbutikken med sportsklær – Scool-sports.pl – fra Tyskland. Finnene snakker også om samarbeid med nordmennene. Alle vil ha så mange sterke nasjoner som mulig i sprangridning og nordmennene viser også denne viljen, som Clas Brede Braathen sa.

Pilchs triumf

FIS Cup-konkurransen fant sted i Villach sist helg. Tomasz Pilch vant den første herrekonkurransen, Francesco Cecon og Clemens Leitner fullførte pallen. Åtteplass gikk til Marcin Wróbel, 11. Klemens Joniak, 14. Szymon Zapotoczyn, 21. Szymon Jojko, 22. Adam Niżnik, 23. Jarosław Krzak, 24. Tymoteusz Amilkiewicz, 25. Wiktor Szozda. 31. ble Jakub Wisełka.

Cecon vant den andre herrekonkurransen foran Leitner og Markus Rupitsch. Den åttende Pilch var best av polakkene. «30» inkluderte også 14 Wrobel, 16 Niżnik, 17 Krzak, 18 Joniak, 20 Jojko, 23 Amilkiewicz, 24 Szozda, 25 Zapotoczny og 30 Wisełka, som dermed sikret seg retten til å starte i Continental Cup.

Nika Prevc vant kvinneløpet, Maja Vtic ble nummer to og Nagomi Nakayama tredje. Polske kvinner i tredje ti: 23. Paulina Cieślar, 26. Pola Bełtowska, 28. Sara Tajner og 30. Natalia Słowik, som hoppet fordi hun ikke hadde tid til å forberede seg til den andre.

Kilde: sports.ru, skijumping.pl, yle.fi, Instagram, walbrzych.naszemiasto.pl, vg.no, Iltalehti, egen informasjon

Mateusz Krol
Nylige innlegg av Mateusz Król (Se alt)

You may also like

Leave a Comment