Home » skihopping. Han falt på avsatsen og vant konkurransen

skihopping. Han falt på avsatsen og vant konkurransen

by Erlend Loe

Det er utvilsomt en av de største seirene den siste sesongen. Marius Lindvik, olympisk mester og verdensmester i skiflyging og den tredje deltakeren i totalrangeringen av verdenscuppen, minnet om de første årene av karrieren i et intervju med portalen Klikk.no og fortalte om begynnelsen på hoppeventyret.

– Uten foreldrene mine hadde jeg aldri vært der jeg er nå. Pappa reiste med meg rundt i hele Norge, han var min sponsor, soldat, psykolog og motivator – husker mesteren fra Beijing, som begynte å gå relativt sent i dagens målestokk, først i en alder av 11 år. Riktignok skøytet han takket være faren i en alder av 2-3 år, i tillegg praktiserte han en rekke andre disipliner, noe som gjorde at han kunne ha generell sportsforberedelse, men møtet med hoppbakken ble noe forsinket.

– For første gang hoppet jeg nok i en 7-8 meters bakke. Det var veldig kult. Jeg ville fortsette å hoppe. I større grad. sier Lindvik, som vant sin debutkonkurranse tre måneder etter første kontakt med hoppanlegget. Dette fant sted i 25 meters bakken i Vikersund. En så rask triumf i begynnelsen av et stort eventyr ga ham et enormt løft i motivasjonen. Fire år senere ble skieventyret hans bare stilt spørsmål ved et øyeblikk. Det var imidlertid et veldig kort øyeblikk. I bakken på Voss fikk Lindvik et ganske kraftig fall. Innløpsspor som var for smale gjorde at skiene hans ble sittende fast i dem like før terskelen. Han snudde seg i lufta og landet på førtiende meter.

Unge Marius, som ble ført til sykehuset, insisterte på å komme tilbake til bakketoppen dagen etter. Det var til og med en liten krangel mellom ham og faren. Så brast legen inn på rommet: – I morgen tidlig må du først kjenne på kroppen din, og så huske at du har 40 % stemmerett, faren din har 60 % – beordret han. Lindvik forlot anlegget sår dagen etter. Han følte det som om han hadde lagt til femti år på en dag. Til tross for dette deltok han i konkurransen som var planlagt for den dagen og vant den enkelt.

Siden den gang har karrieren nærmest vært lærebok. I desember 2014 endte han på tiende og tolvte plass i FIS Cup-konkurransen. I sesongen 2015/16 vant han sølvmedalje ved ungdoms-OL. To år senere vant han den samlede rangeringen av Continental Cup, vant juniorverdensmestertittelen og i 2019 begynte han å notere sine første suksesser i verdenscuppen. Siden den gang har han ikke falt fra verdenstoppen. – Det var en helt gal vinter. Jeg har oppnådd mer enn halvparten av målene jeg har satt meg for de neste fem årene, sa han etter det som var en stor sesong for ham i fjor.

– Han er en kompromissløs og offensiv hopper som gir 100 prosent ved hvert hopp og ikke lar ytre omstendigheter påvirke det som skjer i bakken – sier faren til Marius Trond Lindvik. – Men mer enn det, hun er en rolig og fornuftig person som alltid holder beina på jorda. Egenskaper som hjelper ham å holde seg rolig i vanskelige situasjoner og raskt gjenvinne balansen – legger han til.
You may also like

Leave a Comment