Home » Skiskyting: Les Bleus på pallen på Hochfilzen-stafetten bak Norge

Skiskyting: Les Bleus på pallen på Hochfilzen-stafetten bak Norge

by Thure Lindhardt

Nok en pallplass for det franske skiskytterlaget. De blå tok 2. plass på herrestafetten denne søndagen, regnet på 3. etappe av verdenscuppen i Hochfilzen (Østerrike), kun slått av Norge. Russland er på tredje trinn på pallen.

Som et snev av déjà vu i de østerrikske bakkene. Som med forrige ukes sesong i Östersund (Sverige) ble Tricolores, ledet av Fabien Claude, Simon Desthieux, Emilien Jacquelin og Quentin Fillon-Maillet, fratatt seier gjennom norsk kvator med mye mer presisjon.

Sturla Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Boe, Vetle Christiansen gjorde utslaget med kun fem hakker på skytebanen, mens franskmennene opplevde mer sløsing med åtte hakker. Fabien Claude, første fakkelbærer, er den trefargen som gjorde flest feil med fire valg, men klarte å få stafettpinnen på 6. skal overleveres til Simon Desthieuxe Plassering.

Ved å trekke på siden to ganger vant han en annen plass da han ga stafettpinnen til Emilien Jacquelin. I likhet med Desthieux trakk han to ganger, men han plasserte bluesen i 2e Plass bak Norge alene i tet. Og Quentin Fillon-Maillet, som har bekreftet at han er tilbake i form, er ansvarlig for denne stillingen.

Da han vant jakten dagen før, var han ufeilbarlig på ski og rifle i hånden, med en perfekt score (10/10). For det franske laget er dette den 14. pallplassen siden starten av dette verdenscupen. Et godt tegn med 4. etappe planlagt neste uke i Frankrike nær Le Grand Bornand.

You may also like

Leave a Comment