Home » Sport – Diverse – Kobbersjakkspillere konkurrerer i verdensmesterskapet

Sport – Diverse – Kobbersjakkspillere konkurrerer i verdensmesterskapet

by Erlend Loe
To sjakkspillere fra Miedź Legnica, Grzegorz Nasuta og Karina Cyfka, spiller om verdensmesterskapet i dag i Baku (hovedstaden i Aserbajdsjan). Det er den nest største sjakkturneringen etter verdensmesterskapet. Cupen arrangeres annethvert år og den forsvarende mesteren er en annen polak, Jan-Krzysztof Duda, som i siste utgave beseiret historiens beste spiller – Magnus Carlsen fra Norge – i semifinalen.

Sjakk – Foto: WO(lca.pl)

På det kommende verdensmesterskapet i sjakk for kvinner vil 103 talentfulle spillere kjempe om et verdifullt trofé. Blant dem er den polske stormesteren WGM Karina Cyfka, som møter colombianske Melissa Gomez Castrillon i første runde. Selv om Cyfka regnes som favoritten i denne duellen, kan knockout-systemet kaste opp overraskelser, så vi er nysgjerrige på hvordan det vil gå med Miedzis sjakkspiller.

Opptil 206 spillere vil delta i verdensmesterskapet for menn, inkludert ledende sjakkspiller Magnus Carlsen. Det polske håpet på suksess er stormester Grzegorz Nasuta, som står overfor en vanskelig oppgave i første runde. Nasuta møter en erfaren stormester fra Ungarn, Viktor Erdos. Det lover å bli en hard duell der hvert trekk vil ha stor innvirkning på utfallet.

World Chess Championship er en prestisjefylt konkurranse som tiltrekker seg oppmerksomheten til sjakkfans fra hele verden. Spillerne er av høyeste nivå og hvert parti er ikke bare et seierløp, men også et eksepsjonelt parti sjakk. Følelsene er på topp og å se kampene til de beste spillerne er ren glede for elskere av denne sporten. Hvert parti kan følges i sanntid på chess24.com og i det polske sjakkforbundets YouTube-dekning.

You may also like

Leave a Comment