Home » Sportsfilmfestival: Team # We’ve GatheredTo Jump

Sportsfilmfestival: Team # We’ve GatheredTo Jump

by Thure Lindhardt

Sportsfilmfestivalen vender tilbake til det store lerretet fra 2. til 9. desember. Vilnius og Kaunas Forum Cinemas vil være vertskap for premieren på eksklusive, men helt nye, iøynefallende filmer gjennom uken.

De fantastiske dokumentar- og kunstneriske båndene vil vise de litauiske seerne en annen side av sporten, der det foruten mot, besluttsomhet, stahet hos utøverne og viljen til å vinne, skjuler seg mange usynlige følelser. Mottoet for årets sportsfilmfestival er «Stories lysere enn en medalje».

I år vil festivalen vise filmer om en rekke idretter, inkludert svømming, fotball, surfing, dykking, løping, surfing, skateboarding og gymnastikk. Det er imidlertid mer til hovedtemaene – 9 filmer i festivalen snakker om toleranse, likeverd, medmenneskelighet, diskriminering, sosialt ansvar.

I forkant av sportsfilmfestivalen inviterer vi deg til å gjøre deg kjent med filmprogrammet.

Mer om sportsfilmfestivalen. Følg med på nyhetene og Sportsfilmfestival på Facebook.

Introduksjon til filmen – «Team #Vi møtte ikke Just Jump«.

  • Sport: fotball
  • Regissør: Stephanie Gillard
  • Sjanger: Dokumentar
  • Land: Frankrike
  • Varighet: 1:27

I Litauen er fotball mer kjent som en herresport og vi hører kun nyheter om ukjente fotballspillere i landet vårt ved en tilfeldighet. Utenfor Europa blir imidlertid elleve millionærmenn stadig mer fremtredende.

Lyon Olympique har kjempet om tittelen som det sterkeste kvinnelaget i fotball de siste årene. På forespørsel fra direktøren åpner klubben kulissene til et uovervinnelig og personabelt lag for for første gang å se hvordan fotballspillere trener, spiller og feirer seire. Like rettigheter for damelaget betyr ikke bare tilsvarende lønn som Messi, Ronaldo eller Lewandowski, men også lik anerkjennelse og ære for menn. Olympique-kaptein Wendie Renard med lagspillere fra Norge, Japan, Wales, Ungarn og Frankrike scorer mål og setter høye mål på og utenfor banen.

Den sjarmerende og empatiske filmen fremhever fotballens usynlige farger på grunn av en taktisk planlagt revolusjon, slik at kvinner oftere ledes i forkant av angrep og bringer ballen til et avgjørende øyeblikk. I garderoben og Olympique-lekene ledes laget av 5 prinsipper: de viktigste er glede, lojalitet, nytte, solidaritet og ambisjon.

You may also like

Leave a Comment