Home » Statistikk fra verdenscuphelga i Klingenthal

Statistikk fra verdenscuphelga i Klingenthal

by Thure Lindhardt

Nok en helg i den olympiske verdenscupsesongen er bak oss. Fra fredag ​​til søndag konkurrerte de beste hopperne i Vogtland Arena (HS140) i Klingenthal. Tid for en kort statistisk oppsummering av de siste dagene i Sachsen.

PODIUMOWICZE – LØRDAG

1. plass – Stefan Kraft (Østerrike)

Den tredobbelte verdensmesteren ventet 652 dager på nok en seier i verdenscuppen. Lørdag gikk alt etter hans ønsker i Vogtland Arena. I første runde av konkurransen klatret østerrikeren 138 meter og var 6,4 poeng foran den andre konkurrenten ved pause. I finalen kunne den to ganger vinneren av krystallkulen bare hoppe 130 meter for å komme tilbake til det øverste trinnet på pallen.

Stefan Kraft oppnådde sin 22. seier i verdenscupkonkurransen. Østerrikeren rykket opp til tolvteplass i tidenes ranking og tok igjen Severin Freund. Det er også den 75. cuppallen i prestasjonene til vinneren av Four Hills Tournament (22-26-27).

2. plass – Halvor Egner Granerud (Norge)

Etter den vellykkede sesongåpningen i Nizhny Tagil hadde Crystal Ball-forsvareren to kollapshelger. Han kvalifiserte seg ikke to ganger på Ruce. Han har allerede lyktes med dette stykket i Wisła, men nordmennene kom likevel ikke opp i «30s»-konkurransen. I Klingenthal var han imidlertid tilbake på sporet. Lørdag kom han tilbake på cuppallen på andreplass, 5 poeng bak seirende Stefan Kraft.

For Halvor Egner Granerud er dette den 16. cuppallen i karrieren og den tredje denne sesongen. Verdenscupvinneren har 12 seire, 3 andreplasser og 1 tredjeplass.

3. plass – Kamil Stoch (Polen)

Fra begynnelsen av sesongen svevde lederen for det polske landslaget rundt de beste, og vant kvalifiseringen i Niżny Tagil, prøveserien i Ruka og trening i Wisła. Det kom imidlertid svakere forsøk under selve konkurransen. I Klingenthal presenterte han imidlertid nivået på frontløperne allerede fra start, noe han beviste med en tredjeplass i konkurransen lørdag. Alvorlig bihulebetennelse tillot imidlertid ikke søndagsstart.

Kamil Stoch var på pallen i verdenscuppen for 80. gang i karrieren, uavgjort med Simon Ammann i tidenes rangering. Bare Janne Ahonen (108 ganger), Adam Małysz (92) og Gregor Schlierenzauer (88) var oftere med i cupen. Prestasjonene til den tredobbelte olympiske mesteren inkluderer 39 seire, 22 andreplasser og 19 tredjeplasser.

PODIUMOWICZE – SØNDAG

1. plass – Ryoyu Kobayashi (Japan)

Vinterens hovedfavoritt i starten av sesongen slet med uflaks og problemer. I Nizhny Tagil ble han diskvalifisert i kvalifiseringen til den andre konkurransen, et positivt testresultat i Ruka ekskluderte ham fra den andre konkurransen i Finland og hele helgen i Wisła. I Klingenthal gjorde han seg imidlertid kjent igjen og triumferte i kvalifiseringen til begge konkurranser og som best i søndagskonkurransen i Vogtland Arena.

For Ryoyu Kobayashi er dette den 21. knockout-seieren og dermed den 14. plassen på tidenes tabellen foran Andreas Goldberger. Det er også den 37. pallen i karrieren til den japanske laglederen (21-8-8).

2. plass – Daniel Andre Tande (Norge)

Uten tvil en av hovedheltene i Klingenthal-helgen. 25. mars falt nordmannen forferdelig på Letalnica, noe som nesten kostet ham livet. Den umiddelbare gjenopplivingen i Planica og de neste ukene med behandling gjorde at verdensmesteren i 2018 ikke bare kunne vende tilbake til sitt fulle liv, men også å vende tilbake til sporten. Han kom tilbake på pallen i verdenscupkonkurransen 262 dager etter ulykken.

Daniel Andre Tande var på pallen i verdenscuppen for 25. gang i karrieren. Representanten for Norge har 7 seire, 12 andreplasser og 6 tredjeplasser.

3. plass – Marius Lindvik (Norge)

Fra sesongstart gjorde nordmannen det bedre i helgens andre konkurranse. Det var ikke annerledes og nå, på konkurransen i Vogtland Arena. Lørdagens spiller, Alexander Stöckl, tok niendeplassen. Søndag viste han igjen en bedre prestasjon enn lørdag. Med hopp på 126 m og 141 m ble han plassert på det laveste trinnet på pallen i Klingenthal.

For Marius Lindvik er det ellevteplass på pallen i verdenscupkonkurransen. Hans suksesser inkluderer 3 seire, 2 andreplasser og 6 tredjeplasser. Med ett unntak i form av Nizhny Tagil vant nordmannen alle sine «bokser» i Østerrike, Tyskland og Polen.

HELGELAG

Flest poeng til Nations Cup sist helg i Klingenthal ble oppnådd av representantene for Norge, som scoret det andre resultatet (175 poeng) på lørdag og var best på søndag med fem plasseringer i de 6 beste konkurransene (275 poeng).

Tyskland inntar andreplassen på rangeringen med 259 «poeng». Tredjeplassen gikk til østerrikerne med 236 poeng.

Polakkene tok sjetteplassen på denne rangeringen med 93 poeng.

LIVET VIRKER

I helgen i Klingenthal oppnådde to førere sine beste resultater i verdenscuprennet. Søndag fylte Fatih Arda Ipcioglu trettifire og den amerikanske Decker Dean trettifem.

Deltakere med «best», verdenscup i Klingenthal (HS140); 12.11.2021
spiller region Resultatet i Klingenthal Tidligere rekord
POWER Stefan 1. plass 22. Seier i verdenscuppen
Deltakere med «best», verdenscup i Klingenthal (HS140); 12.12.2021
spiller region Resultatet i Klingenthal Tidligere rekord
KOBAYASHI Ryoyu 1. plass 21. Seier i verdenscuppen
SADREYEW Danił 12. plass 12. (hånd 2021)
IPCIOGLU Fatih Arda 34. plass 46. ​​(Nizjny Tagil 2021)
DEAN Decker 35. plass 41. (Zakopane 2021)

NESTORZY VS UNGDOM

Simon Ammann (født 1981), Manuel Fettner (1985) og Daiki Ito (1985) åpnet listen over de eldste deltakerne i helgens konkurranser i Vogtland Arena. Topp ti inkluderte polakkene – Piotr Żyła og Kamil Stoch (i konkurransen på lørdag).

Gruppen av de yngste deltakerne i konkurransen i Klingenthal startet igjen lørdag med navnene Daniel Sadrejew (2003), Daniel Tschofenig (2002) og Alessandro Batby (2001). På søndag ble franskmannen erstattet av Ilya Mankov (2003).

Konkurransen på lørdag ble avsluttet med suksessen til «Seniorene» som samlet 203 poeng mot 36 poeng. «Ungdom». En stor del av inntjeningen går til den tredje Kamil Stoch og den fjerde Markus Eisenbichler. Den 13. Constantin Schmid scoret best for de «yngste» spillerne.

Søndagskonkurransen var igjen et show av «seniorene» som vant i forholdet 132:68. Den fjerde Robert Johansson og den niende Junshiro Kobayashi ga den største nedetiden for vinnerne. I kategorien «Ungdom» rangerer den åttende, Constantin Schmid, høyest.

(ANTI) HELGEFLY

De lengste helgeflyvningene i Klingenthal fant sted i finaleserien søndag. Da fløy Daniel Andre Tande på en avstand på 141,5 meter. Marius Lindvik landet en halvmeter nærmere.

Det korteste forsøket de siste dagene i Sachsen var igjen arbeidet til Alessandro Batby. Den franske representanten i den første fredagstreningen landet på 85 meter.

MED VIND OG I VIND

De mest gunstige vindforholdene (basert på gjennomsnittlige vindkastmålinger under konkurrenttester) de siste tre dagene skjedde under søndagsserien. Daiki Ito åpner listen med -10,9 poeng. for forsøket i første serie på 119 meters avstand. Andre på denne rangeringen er hans landsmann Junshiro Kobayashi (-9,9 poeng for det første hoppet på 128,5 m).

De vanskeligste forholdene for helgen var fredag. Franskmannen Alessandro Batby fikk +11,5 poeng for sin treningsflyging over 96 meter.

STYLINGLEKSJON

Helgens best rangerte hopp var Stefan Krafts første forsøk på lørdag. Representanten for Norge fløy 138 meter i været, som han fikk 57,5 ​​poeng for av juryen.

Sesongens beste hopp er fortsatt testene til Ryoyu Kobayashi (143 m) og Anze Lanisk (147 m) fra helgen i Ruce. Japaneren og sloveneren fikk hver 58 poeng for stil.

Toppkarakter for stilen til verdenscuppen i Klingenthal (HS140); 10.–12. desember 2021
Lp. spiller region stil Odl. Dag Ville
1 POWER Stefan 57,5 138,0 lørdag Første serie
2 LINDVIK Marius 56,5 141,0 søndag jeg ville
3 HOERL Jan 56,0 134,5 lørdag jeg ville
3 KOBAYASHI Ryoyu 56,0 139,0 søndag jeg ville

DISKVALIFIKASJONER

I løpet av de siste tre dagene ble fem konkurrenter i Klingenthal diskvalifisert for klager som ikke var i samsvar med regelverket. Under fredagskvalifiseringen ble Francesco Cecon og Anders Fannemel straffet. Samme skjebne gikk over Kevin Bickner og Domena Prevca i kvalifiseringsrundene og Paweł Wąska i konkurransen søndag.

Det har vært seksten diskvalifikasjoner siden sesongstart. Fire berørte representanter for Russland, to hver – Polen og Slovenia, og en hver – Kina, Frankrike, Japan, Kasakhstan, Norge, USA, Tyrkia og Italia.

You may also like

Leave a Comment