Home » Talant Dujshebaev: Hvem vet hva som vil skje med klubben om noen måneder

Talant Dujshebaev: Hvem vet hva som vil skje med klubben om noen måneder

by Erlend Loe

De polske mesterne har vunnet fem av sine seks tidligere kamper og ligger på andreplass i gruppe B med 10 poeng. Den tøffeste motstanderen har det betydelig dårligere. Det norske laget har kun to poeng så langt (slo Celje 31:29) og ligger på sisteplass på tabellen.

– Dette er et lag som kan spille mye bedre enn resultatene viser. Troppen til dette laget består av unge spillere. For dem er det et springbrett for videre karrierer. Å spille i Champions League er deres store sjanse. Vi ser det for eksempel med Johansson, som raskt fant sin plass i THW Kiel, sa Tałant Dujszebajew om sin nærmeste motstander.

De regjerende norgesmesterne klarte seg betydelig bedre i forrige sesongs Champions League. Elverum nådde KO-runden. I 1/8-finalen tapte skandinavene mot Paris Saint-Germain, men klarte å spille uavgjort i den første kampen med det franske laget. Men før starten av inneværende sesong var det mange endringer i laget, opptil åtte nye spillere.

«Du har praktisk talt en helt ny andrelinje. Kun midtstopper Tobias Grøndahl gjensto fra forrige sesong. De trenger tid for å venne seg til å spille på et så høyt nivå. Men hver videre kamp går til fordel for dette laget, understreket treneren.

Kielce-fansen snakker mye mer om klubbens usikre fremtid enn torsdagens møte. Fra 1. januar vil Van Pur-selskapet trekke seg fra sponsing av den polske mesterens lag. Klubbens aktivister ser etter en ny strategisk sponsor, som er en forutsetning for å opprettholde lagets nåværende stab. Dujshebaev håper at legionshallen blir fylt til siste plass torsdag.

«Hvem vet hva som vil skje med klubben om noen måneder. Jeg trenger ikke å henvende meg til fansen. Du vet hva du skal gjøre. Kanskje det ikke blir neste år. Du må være glad for at vi spiller i Champions League, sa den kirgisiske treneren.

Lagkaptein Alex Dujshebaev gjorde en spesiell appell til Kielce-fansen før kampen. «All informasjon som kommer til oss fra banen er ikke lett. Vi vet ikke hva fremtiden bringer for hver enkelt av oss. Men ambisjonen vår gjør at vi kan gi enda mer, og båndet vårt til klubben styrker denne følelsen enda mer, understreket den spanske håndballspilleren, som håper at Kielce-fansen vil skape god stemning i kampen mot Elverum.

«La oss jobbe sammen nok en gang for å skape et vakkert sportsskue som vil gi stor gjenklang i Europa. Jeg vil gjøre alt for å holde løftet jeg ga deg og laget forrige sesong. Jeg vil tilbake til Köln og vinne Final Four. Jeg tror av hele mitt hjerte at vi vil gå dit sammen og vinne, forsikret den eldste sønnen til Kielce-treneren.

De polske mesterne vil være uten skadde Nedim Remili, Miguel Sanchez-Migallon og Daniel Dujshebaev i torsdagens kamp. Den franske kantspilleren Benoit Kounkoud er også usikker.

Kampen mellom Łomża Industrii og Elverum starter torsdag klokken 20.45.

KN, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment