Home » Treneren til Polen oppsummerte «lagspillet». «Det kan også være grunnen»

Treneren til Polen oppsummerte «lagspillet». «Det kan også være grunnen»

by Erlend Loe


PAP / Grzegorz Momot / På bildet: Thomas Thurnbichler

Mateusz Byczkowski


Det polske laget tok fjerdeplassen i lagkonkurransen i Planica. Konkurransen setter listen høyt, men Thomas Thurnbichler legger ikke skjul på skuffelsen. «Vi hadde potensialet til å vinne den medaljen,» sa han til Eurosport.

Verdensmesterskapet i Planica var vellykket for polske skihoppere. Piotr Żyła vant gullmedaljen i normalbakken og Dawid Kubacki vant bronsemedaljen i den store bakken. Så det var grunn til å tenke på pucken i «laget» også.

Til syvende og sist ble imidlertid Biało-Czerwoni nummer fire i lørdagens konkurranse bak Slovenia, Norge og Østerrike. Thomas Thurnbichlers spillere ga alt, men et svakere hopp av Aleksander Zniszczol knuste alle drømmer.

Polen-treneren var fornøyd med holdningen til anklagene, men håpet på mer. – Mangel på energi kan også være årsaken. Hoppingen var ikke den beste i dag. De andre lagene gjorde det veldig bra. (…) Jeg er skuffet, jeg er ikke fornøyd med fjerdeplassen fordi vi hadde potensiale til å vinne denne medaljen – sa han i et intervju med Eurosport.

SE VIDEO: #dziejesiewsport: Anita Włodarczyk og fotball? Bra, bra – du vil bli overrasket!

Thomas Thurnbichler la alt på ett kort i Dawid Kubackis andre hopp. Før forsøket hans senket han bjelkene med to nivåer.

– Før Dawids hopp sjekket jeg værforholdene, som var stabile. Det var et godt forsøk fra Dawid, men han manglet noen meter til å utligne. Vi endte på fjerde til tross for problemene vi møtte under dette mesterskapet.»

– Helseproblemer til David og Piotr. Vi vant to medaljer på dette arrangementet, og det gjør meg stolt. Laget gjorde en god jobb, vi kan være fornøyde.»

Se også:
Dawid Góra: Et ikon fra Planica. Fin oppførsel fra Kamil Stoch [OPINIA]
Kubacki lederen av polakkene. Se resultatene fra individuelle lag
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment